Basın Mensuplarına Çifte Standart - Son Dakika
Güncel

Basın Mensuplarına Çifte Standart

Basın Mensuplarına Çifte Standart

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yeni yıla Zonguldak’ta madenciler ile girdi.

01.01.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yeni yıla Zonguldak'ta madenciler ile girdi. Ancak ocağa Anadolu Ajansı ve TRT dışında hiçbir basın kuruluşu alınmadı. Söz verilmesine rağmen Anadolu Ajansı, görüntüleri diğer basın kuruluşları ile paylaşmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yeni yıla Zonguldak'ta girdi. Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'na (TTK) ait Kozlu Müessesesi'ne gelen iki bakan yerin metrelerce altına inerek, yeni yılın ilk dakikalarını madenciler ile geçirdi.

VALİLİK DAVET GÖNDERDİ

İki bakanın Zonguldak ziyaretiyle ilgili Zonguldak Valiliği tarafından basın kuruluşlarına davet gönderildi. Davet üzerine Zonguldak'ta görev yapan basın mensupları iki bakanın ziyaretini haberleştirmek için 22.00 sıralarında ocağın girişine gitti. Bakanlar Süleyman Soylu ve Berat Albayrak da 23.30 sıralarında ocağa gelerek içeriye girdi. Ancak kapıda saatlerdir haber için bekleyen muhabirler içeriye alınmadı. TTK yetkilileri içeride fotoğraf makinelerinin flaşlarının tehlikeli olabileceğini ifade etti. Ancak trajikomik bahaneye rağmen içeriye sadece Anadolu Ajansı ve TRT alındı. Bakanlık danışmanları ise Anadolu Ajansı'nın içeriden görüntü dağıtacağını ifade etti. Basın mensuplarının, "Hepimiz değil, Anadolu Ajansı haricinde bir kameraman daha girsin. Biz aramızda paylaşırız" talebi de yerine getirilmedi.

Yaklaşık 2 saat ocak içinde kalan iki bakan daha sonra dışarıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ancak söz verilmesine rağmen Anadolu Ajansı ocak içinde çektiği görüntüleri kimseyle paylaşmadı.

OSMAN SAV: "BU BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR"

Çifte standarttın ardından açıklamalarda bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, "Bu şehre bir bakanın gelmesi önemli bir olaydır. Basın mensubu arkadaşlarımız haber alma özgürlüğü ile oraya gitmişlerdir. Bu hareket basın kuruluşları arasında eşitsizliğe yol açıyor. Basın mensupları ailelerinden uzakta bir yılbaşı geçirip, mesleklerini layıkıyla yapabilme uğruna saatlerce kar kış demeden ocağın önünde bekliyorlar. Güvenlik anlamında sadece devletin ajansı ve televizyonu alınıyorsa, çıkınca bunun her yere dağıtılması lazım. Birçok ilde bu böyle yapılmasına rağmen Zonguldak'ta yapılmaması bizleri üzmüştür" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Basın Mensuplarına Çifte Standart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement