Başından Aşağı, Bir Kova Yerfıstığı Dök Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

Başından Aşağı, Bir Kova Yerfıstığı Dök Kampanyası"

Osmaniyeli üreticiler yerfıstığı fiyatının düşük olmasına dikkati çekmek amacıyla başlarından aşağı bir kova yerfısıtığı döktü.

16.09.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yerfıstığı üretiminin yaklaşık yüzde 50'sinin karşılandığı Osmaniye'de üreticiler fiyattan şikayetçi.

Üreticiler, dünyada ALS hastalığına dikkatleri çekmek ve bağış toplamak için yapılan "Baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasını" kendilerine göre yeniden yorumlayarak "Başından aşağı bir teneke yerfıstığı dök kampanyası" gerçekleştirdi.

Fıstık üretimindeki sorunlara dikkati çekmek isteyen üreticiler, tarladan topladıkları fıstıkları bir kovaya doldurup başlarından aşağı döktü.

Çiftçi Merden İslah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fıstık üretiminin zor ve zahmetli olduğunu ifade ederek, tek tep toplanıp, yıkanan ve kurutulan ürünün tarladan pazara inmesine kadar çok fazla para ve emek harcadıklarını kaydetti.

Sezonda verimden memnun olduklarını ancak fiyatların düşük seyrettiğini ifade eden İslah, şunları söyledi:

"Yerfıstığı fiyatları çok düşük. Yetkililerin bu durumu değerlendirmesini istiyoruz. Dönümüne 400-500 kilo veren çok değerli araziler var ama ürün para etmiyor. Yer fıstığı fiyatı kilogramı 2 - 2.5 lira arasında seyrediyor. Antep fıstığı ya da fındık fiyatlarıyla kıyasladığımızda çok düşük kalıyor. Fiyatlar düşük olduğunda da bu emeğin karşılığını alamıyoruz. Fiyatlarına dikkat çekmek için başımızdan aşağı bir teneke yerfıstığı dökerek sesimizi yetkililere duyurmak istedik." - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başından Aşağı, Bir Kova Yerfıstığı Dök Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement