Başiskele Kullar Arıtma Tesisi Yenileme İnşaatı Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Başiskele Kullar Arıtma Tesisi Yenileme İnşaatı Sürüyor

Başiskele Kullar Arıtma Tesisi Yenileme İnşaatı Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yaparak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projenin inşaatını sürdürüyor.

17.12.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi'ni azot fosfor giderimi yaparak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projenin inşaatını sürdürüyor.

İSU Genel Müdürlüğü, İzmit'in doğusundaki yerleşim alanları ile sanayi kuruluşlarının atıksularını arıtan 42 Evler Atıksu Arıtma Tesisi ile Başiskele ve Kartepe ilçelerinin atıksularını arıtan Kullar Atıksu Arıtma Tesisi'nin birleştirecek rehabilitasyon projesini program çerçevesinde sürdürüyor.Tesisin zemin güçlendirme çalışmaları kapsamında 30 metre uzunluğunda 1 metre çapında fore kazıklar yapılıyor. Şimdiye kadar 600 adet fore kazık yapıldı. Toplam bin 70 adet fore kazık ile zemin güçlendirilecek.

İSU Genel Müdürlüğü'nün 81 milyon TL ile en büyük bütçeli projesi olacak tesisin rehabilitasyonunda eski yapılarının yıkımı yapılıyor. Zemin güçlendirmesi yapılan alanda havalandırma havuzunun temel betonarmesine de başlandı. Havuzun demir çalışmalarının ardından ilk betonu dün atıldı.

Proje kapsamında, mevcut debisi 62 bin metreküp/gün olan Kullar Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi 142 bin metreküp/gün'e çıkarılacak ve azot, fosfor giderimi yapan ileri biyolojik arıtma tesisine dönüştürülecek. Tesis üzerine güneş enerjisi panelleri konulacak. Türkiye'de ilk defa uygulanacak sistem ile tesis, kendi enerjisini kendisi karşılayacak. 2017 yılı sonunda işletmeye alınması planlanan Kullar Atıksu Arıtma Tesisi, İSU Genel Müdürlüğü'nün Gebze, İzmit Plajyolu, Kandıra Merkez ve Kandıra Cebeci'den sonra beşinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi olacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele Kullar Arıtma Tesisi Yenileme İnşaatı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement