Bask Bölgesi Heyetinden Sur Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bask Bölgesi Heyetinden Sur Belediyesine Ziyaret

Bask Bölgesi Heyetinden Sur Belediyesine Ziyaret

İspanya'nın Bask bölgesinde faaliyet gösteren ve aynı zamanda bir siyasi oluşum olan Bask Dayanışma Komitesi üyeleri Sur Belediyesi'ni ziyaret etti.

23.09.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır- IŞİD'in saldırıları ile topraklarını terk etmek zorunda kalan Şengalli Ezidilerin yaşadıklarını yerinde görmek için Türkiye'ye gelen Bask Dayanışma Komitesi (Komıte ınternazıonalıst) üyeleri Sur Belediyesi eş başkanları Fatma Şık Barut ve Seyid Narin'i ziyaret etti.

Sur Belediyesi'nin, bölgeye gelen Şengalli Êzidiler için başlattığı yardım seferberliği için teşekkür eden komite üyeleri, Êzidiler için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üyeler ayrıca bölge de yaşayan halkın yerel yönetimlere ne ölçüde katıldıklarını ve belediyenin bu yöndeki çalışmalarının neler olduğu hakkında da sorular yöneltti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Eş Başkanlar Narin ve Şık Barut, bölgede yaşananları tüm dünyanın görmesi için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve yerel yönetimler olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca belediye olarak yürüttükleri çalışma ve hizmetler hakkında da üyeleri bilgilendirdi.

Komite üyeleri ziyaretin ardından Suruç'a geçerek Kobani'den gelen göçmenleri ziyaret edeceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bask Bölgesi Heyetinden Sur Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement