AK Parti Van Milletvekili Kayatürk, Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Van Milletvekili Kayatürk, Yapılan Saldırıyı Kınadı

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Başkale ilçesinde AK Parti'lilere bir grup HDP'linin gerçekleştirdiği sözlü ve fiziksel saldırıyı kınadı.

04.05.2015 20:17  Güncelleme: 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk, Başkale ilçesinde AK Parti'lilere bir grup HDP'linin gerçekleştirdiği sözlü ve fiziksel saldırıyı kınadı.

Kayatürk ve beraberindeki milletvekili adayları, AK Parti seçim bürosunda bir araya gelerek, seçim çalışması için Başkale'ye giden gruba yapılan saldırıya tepki gösterdi.

AK Parti olarak tüm kesimlere ulaşmak için çaba gösterdiklerini ve yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Kayatürk, HDP'nin bu dönem büyük bir çaresizlik yaşadığını söyledi.

Kayatürk, HDP'nin kendi damarlarındaki şiddet eğilimi, kin ve nefreti ortaya çıkardığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu şiddet huyundan vazgeçmek istemiyorlar ve aynı zamanda bunu göstermeden yapmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar bunu hep yaptılar, geçtiğimiz seçimlerde de bu saldırıları yaşadık. Biz il başkanımıza, milletvekili adaylarımıza, teşkilatlarımıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu doğru değil. Bunu biz kabul etmiyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsın biz halkımızla kucaklaşmaya, onlara hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Kayatürk, "Şu ana kadar hiçbir Kürt köyünde bir misafirin taşlandığı veya saldırıya uğradığını duymadık. İşte HDP Kürtlerin şifreleriyle oynadı. Misafirlerin taşlandığı, saldırıya uğradığı bir Kürt halkını bunların sayesinde görmeye başladık ama biz tüm bunlara rağmen halkımızın yanında olacağız. Onlarla birlikte bölgemize hizmet edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ise ilçede bir akrabasının taziyesine katılmak istedikleri sırada bir grubun provokasyon yaptığını anlatarak, "Fatiha okumamızı engellemeye çalıştılar. İnsanlığa, Müslümanlığa, bizim örf ve adetlerimize yakışmayacak şekilde küfürler nedeniyle taziyeden ayrıldık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Van Milletvekili Kayatürk, Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement