Başkale'de İran Protestosu - Son Dakika
Güncel

Başkale'de İran Protestosu

Başkale\'de İran Protestosu

İran'da siyasi gerekçelerle 29 Kürt hakkında idam kararı verilmesi ve cezaevinde baskı yapılması Başkale'deki yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

23.12.2014 15:10  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da siyasi gerekçelerle 29 Kürt hakkında idam kararı verilmesi ve cezaevinde baskı yapılması Van'ın Başkale İlçesi'ndeki yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

DBP İlçe binası önünde bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı İhsan Güler, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak'ında bulunduğu yaklaşık 150 kişi ellerindeki dövizlerle İran alehyine slogan atarak yürüyüşe geçti. İlçe merkezine kadar yürüyen grup adına DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak basın açıklamasını okudu. Yıllardan bu yana Kürtlere baskı ve işkence yapıldığını belirten Yeşilırmak, şöyle dedi:

"Yüzyıllardır Kürdistan'ın her dört parçasında, Kürtler'e haksızlık, zorbalık ve işkenceler yapılıyor. Bugün de İran hükümeti siyasi Kürt tutsaklarını cezaevlerinde boğmaya çalışıyor. Bizlerde burada İran hükümetini uyarıyoruz. Artık Kürt halkı sahipsiz değil. Dünyanın neresinde olursa olsun, Kürt halkına yapılan haksızlıkların karşısında 40 milyon Kürt olarak duracağız." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de İran Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement