Başkale Ziraat Odası'ndan Destek Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Başkale Ziraat Odası'ndan Destek Çağrısı

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ilçedeki tarım arazilerinin maddi sıkıntılar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

05.04.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ilçedeki tarım arazilerinin maddi sıkıntılar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Kuruldukları 2005 yılından bu yana ilçedeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için çalıştıklarını bildiren Aşkan, 420 bin dönüm sulu ve kuru tarım arazisine sahip olduklarını söyledi.

Arazi bakımından Van'ın en büyük ikinci ilçesi olduklarını ancak bunu değerlendiremediklerini anlatan Aşkan, "1990'lı yıllarda köylerin boşaltılarak yayların yasaklanması ilçede tarım ve hayvancılığı bitme noktasına getirdi. Tarım ve hayvancılıkta bir türlü istediğimiz seviyeye gelemiyoruz. Bunun nedeni çiftçilerimizin yoksulluk sınırının altında yaşamaları ve herhangi bir gelir kaynaklarının bulunmaması" dedi.

İlçedeki sulama kanallarının da yeterli olmadığını, tarım arazilerinin aktif hale gelmesi için DSİ ve VAn Büyükşehir Belediyesi'nin sulama kanallarına önem vermesi gerektiğini bildiren Aşkan, "2014 yılından bu yana köy köy dolaşarak köylüleri tarıma yönlendirmeye çalışıyoruz. 2011 ile 2014 yılları arasında geçimlerini sağlayamayan 7 bin aile göç etmek zorunda kaldı. Tarım alanlarının kullanılabilir hale getirilmesi ve çiftçiye destek sunulması durumunda bu göçler engellenebilecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale Ziraat Odası'ndan Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement