Başkan, "45 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu" - Son Dakika
Güncel

Başkan, "45 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası, Hereke ve körfez hattına 45 Bin zeytin fidanı diktik açıklamasını yaptı.

28.07.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaca ve yeşile önem vermesiyle tüm Türkiye'nin çevre konusunda en duyarlı Büyükşehir Belediyesi olduğunu her ortamda ispatlayan Kocaeli, diktiği fidanlarla da geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Sanayi ve Ticaret kenti olmasıyla tanınan ancak son yıllarda turizm ve çevreye dayalı farkındalık çalışmalarıyla dikkatleri üzerine toplayan kentimiz, kendi insanın hayatta daha mutlu olması içinde çalışmalar yürütüyor. Yeşile âşık Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Son birkaç yılda başta Dilovası, Körfez ve Gebze bölgesine 45 Bin zeytin fidanını toprakla buluşturduk. İnanıyorum ki gelecekte ve yüzyıllar sonra diktiğimiz bu fidanlar büyüyecek hayatın güzelliklerini torunlarımıza gösterecek" dedi.

"ZEYTİN AĞACI KIYMETLİDİR"

Kocaeli için yetiştirilmesi coğrafi ve hava şartlarına uygun olan zeytinin kıymetli bir ağaç olduğunu vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, "Diktiğimiz zeytin ağaçlarımızın bu sayısıyla yetinmeyeceğiz. Bir 45 bin diktik, bir 45 Bin daha dikeceğiz, hatta bir 45 Bin daha dikeceğiz. Dikilen fidan sayısını kesinlikle yükselteceğiz. Ben bütün ağaçları severim ama zeytin ağacı bambaşkadır. Her yönüyle yararlı, meyvesiyle ve yağıyla dünyanın en lezzetli olmakla birlikte sağlıklıdır. İşlenebilir ağacı vardır. Yaprağını bile değerlendirebilir, çayını yapabilirsiniz. Her yönüyle faydalı bir ağaçtır. Kuran-ı Kerim'de zeytin ve incir üzerine ayet olduğunu söylemek isterim" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, 12 Bin Erguvanı da bu bölgeye diktiklerini belirterek amacımız şehrimizin görünümüne renk katmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan, '45 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement