Başkan Acar, Birleşik Krallık Büyükelçisi'nin Misafiri Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Acar, Birleşik Krallık Büyükelçisi'nin Misafiri Oldu

Başkan Acar, Birleşik Krallık Büyükelçisi\'nin Misafiri Oldu

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bölgeye en çok turist gönderen Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un misafiri olarak Ankara’daydı.Başkan Acar ilk olarak Kraliçe Elizabeth’in doğum günü nedeniyle Birleşik Krallık’ta ve yurtdışı temsilciliklerinde milli gün olarak kutlanan 19 Haziran günü Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyona katıldı.

26.06.2014 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bölgeye en çok turist gönderen Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un misafiri olarak Ankara'daydı.

Başkan Acar ilk olarak Kraliçe Elizabeth'in doğum günü nedeniyle Birleşik Krallık'ta ve yurtdışı temsilciliklerinde milli gün olarak kutlanan 19 Haziran günü Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda Büyükelçi ve üst düzey İngiliz yetkililerin yanısıra Ankara'nın diplomasi çevresiyle de sohbet olanağı bulan Acar, ertesi gün de Richard Moore'un misafiri olarak bir kez daha Büyükelçilik konutundaydı.

Yerel seçimler öncesinde Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret eden büyükelçi Moore, bu kez Başkan Acar'ı ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ziyaretin ana konusu Marmaris ve Birleşik Krallık arasındaki turizm ilişkilerinin daha nitelikli ve sağlam bağlarla geliştirilmesi oldu. Turizm konusunda Büyükelçiliğin önerilerini ve işbirliğini beklediğini belirten Başkan Acar'a Moore " Marmaris Belediyesi'nin ülkemizden gelen misafirlerle ne kadar yakından ilgilendiğini ve sorunların çözümüne büyük destek sağladığını çok yakından takip ediyoruz. İlişkilerin daha da ileri taşınması için işbirliğine hazırız. Ayrıca, AB'deki ekonomik kriz sonrasında bu yıl Birleşik Krallık diğer üye ülkelere göre ekonomik büyümesi en çok artan ülke oldu. Önümüzdeki yıllarda bunun da Marmaris turizmine katkısı olacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

Görüşmenin sonunda, Osmanlı dönemi tarihine ve sanatına ilgisi olduğu bilinen Büyükelçi Moore'a Başkan Acar "Kaat'ı Osmanlı" sanatının günümüzdeki temsilcilerinden Nihan Çınar'ın "Sokak Kahvecileri" isimli eserini hediye etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Acar, Birleşik Krallık Büyükelçisi'nin Misafiri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement