Başkan Acar Rusya'da - Son Dakika
Yerel

Başkan Acar Rusya'da

Başkan Acar Rusya\'da

Marmaris’in kardeş şehri Dzherjinski’ye uzun aradan sonra bir ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Acar ve beraberindeki heyet Rusya’da sıcak ilgiyle karşılandı.

01.08.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'in kardeş şehri Dzherjinski'ye uzun aradan sonra bir ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Acar ve beraberindeki heyet Rusya'da sıcak ilgiyle karşılandı.

1997 yılında imzalanan protokol ile kardeş şehir olan iki şehir arasındaki ilişkiler kapsamında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve beraberindeki heyet daha önce 2007 yılında Dzerjinski'yi ziyaret etmişti. Geçen süreçte daha çok Rus kardeş şehirden festival ve etkinlikler için gelen çeşitli grupları ağırlayan Marmaris Belediyesi, Moskova yakınlarındaki kardeş şehrinin davetlerine ise olumlu yanıt verememişti.

Başkan Acar ve beraberindeki meclis üyeleri kardeş şehrin belediye başkan yardımcıları Nikolay Fedushkin ile Sergey Trutnev tarafından ağırlandı. Kırım'da sürmekte olan spor oyunlarında yer alması nedeniyle Başkan Acar ile bir araya gelemeyen Belediye Başkanı Vitali Panamorenko tarafından hazırlanan programa uygun şekilde misafir edilen Marmaris heyetine kentin son yıllarda geliştirdiği projeler hakkında bilgi verildi. Özellikle halkın açık havada yapılan yeni bir spor dalı olan "sokak jimnastiğine" yönlendirildiğini anlatan yetkililer, bu konuda Marmaris ile ortak etkinlikler düzenleme isteklerini de dile getirdiler.

Dzerjinski Belediyesi tarafından yapılan açık hava spor tesislerini ve çocuk oyun alanlarını inceleyen Başkan Acar, Marmaris'in benzer tesislere sahip olduğunu, Rus turistlerin de ilgisini çeken bölgemizde, birlikte çeşitli açık hava ve salon sporu etkinliklerinin düzenlenebileceğini söyledi. Ziyareti Rus basını tarafından da takip edilen Başkan Acar, yaptığı açıklamada "Dzerjinski gerek Moskova bölgesinin önemli bir sanayi şehri olması nedeniyle, gerekse de halkının ilçemize gösterdiği ilgi nedeniyle önem verdiğimiz bir şehir. Önümüzdeki yıllarda Moskova bölgesinden daha fazla ziyaretçi çekebilmemiz konusunda da ortak çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

Heyet daha sonra ikili temaslara geçerek Dzerjinski Meclis Başkanı Sergey Dubin'in ve bazı bürokratlarının da katılımıyla bir araya geldi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Acar Rusya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement