Başkan Acehan, Esnafla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Başkan Acehan, Esnafla Bir Araya Geldi

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kıbrıs Caddesi esnafı ile bir araya gelerek şikayetlerini dinledi.

13.08.2016 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kıbrıs Caddesi esnafı ile bir araya gelerek şikayetlerini dinledi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, bazı belediye meclis üyeleri ile Kıbrıs Caddesindeki esnaf ve mülk sahipleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Acehan, Kıbrıs Caddesi'ndeki sorunlara ilişkin şikayetler aldıklarını ve bu sorunların çözümü için esnafla bir araya geldiklerini söyledi.

Kıbrıs Caddesi'nin daha önce trafiğe kapatıldığını ve yapılan anket soncusunda yeniden trafiğe açıldığını hatırlatan Acehan, belediye olarak bugüne kadar esnaf ve vatandaşa rağmen hiçbir çalışmanın içerisinde olmadıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalarda halkın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Acehan, şunları söyledi:

"Ben Belediye Başkanlığı görevime başlamadan bir ay önce Atatürk Caddesinde 13 bin kişiyi kapsayan bir anket yapıldı. Bu 13 bin kişiden yüzde 90'ına yakını bu caddenin trafiğe açılması yönünde oy kullandı. Ancak Atatürk Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi bağlantılarında zaman zaman trafik duruyor, küçük kazalar oluyor. Bu nedenle de sık sık bu bölge ile ilgili bize şikayet geliyor. Trafik açısından şu anda en sorunlu bölge Kıbrıs Caddesi görünüyor. Caddenin yeniden trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına veya tek yön yapılıp yapılmayacağına halk ve esnaf karar verecek. Bunun için bu toplantıyı düzenledik. Bu sorunu burada görüşe açalım istedim. Herhangi bir ön yargı olmadan birlikte tespitlerimizi yapalım. Burada aldığımız ortak kararlar Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKEME) tarafımızdan sunulacak ve orada karara bağlanılacaktır. Ama aydınlanma gibi, çöp kutuları gibi konuları biz öncelikle ele alacağız."

Esnafın yol ve kaldırımların işgal etme yönündeki taleplerini de değinen Başkan Acehan, "Binanın saçak altına birkaç ürün koymayı anlayabiliriz. Ama bu yolu ve kaldırımı kapatacak şekilde olursa o eşkıyalıktır. Kimse kusura bakmasın, kamunun ve milletin hakkına kimse tecavüzde bulunamaz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş ise Kıbrıs Caddesi'ndeki sorunları ve vatandaşlardan gelen şikayetleri hep birlikte sonlandıracaklarını kaydederek, "Caddedeki dükkanlarda işgallerle ilgili çizgi çalışması yaptık. Parsel alanı dışına çıkanları uyardık. Ruhsat sorununu da hep birlikte çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Caddesi esnafı da Başkan Acehan'a toplantıyı düzenledikleri için teşekkür ederek, sorunlar için çözüm önerilerini iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Acehan, Esnafla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement