Başkan Adayı Işık, Eskişehir'i Örnek Aldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Adayı Işık, Eskişehir'i Örnek Aldı

Başkan Adayı Işık, Eskişehir\'i Örnek Aldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan Adayı İsmail Işık, Eskişehir Büyükşehir belediye başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşeni ziyaret etti.

19.09.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan Adayı İsmail Işık, Eskişehir Büyükşehir belediye başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşeni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Işık, parti üyeleri Sedat Şahin, Adil Can ve Özgür Ceylan ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yerinde görmek ve Büyükşehir belediye başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'den bilgi almak için Eskişehir'e gitti. Ziyareti değerlendiren Işık, "Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile yaptığımız görüşmede, hocamızın şehircilik bilgi birikimini, bir şehrin nasıl kültür başkenti yapıldığını, modern çağdaş şehrin nasıl olacağını, şehrin ulaşım, park sorunlarının nasıl çözüldüğünü Eskişehir'i nasıl projelendirdiğini öğrendik. Aynı zamanda Yılmaz hoca, üniversiteden hocam olur. Biga'nın yeniden kurgulanması için kendisinden destek sözü aldım. Hocayla görüşmemiz sona erdikten sonra arkadaşlarla birlikte Eskişehir'in güzelliklerini görmeye ve incelemeye çıktık. Kent park, sazova bilim kültür parkı ve müzesini gezdik. Porsuk çayı ıslahını ve çevre düzenlemelerini yerinde inceledik. Ulaşım ve trafik sorununun nasıl çözüldüğünü caddelerin araçlardan arındırılıp nasıl ağaçlandırıldığına, trafiğin ne kadar düzenli işlediğine şahit olduk. Hocayla görüşmemiz ve Eskişehir'i gezmemiz bana ve yanımdaki arkadaşlara çok faydalı ve yararlı oldu" dedi.

İsmail IŞIK 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Biga Belediye başkanı seçildiğinde Biga'ya Eskişehir de olduğu gibi bir botanik park yapacağını, trafik ve otopark sorununu çözeceğini, Kocabaş çayını porsuk çayı gibi düzenleyeceğini, Biga'yı kültür şehri yapacağını söyledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Adayı Işık, Eskişehir'i Örnek Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement