Başkan Akgün, Kurban Pazarında Alıcıyla Satıcıyı Uzlaştırdı - Son Dakika
Güncel

Başkan Akgün, Kurban Pazarında Alıcıyla Satıcıyı Uzlaştırdı

Başkan Akgün, Kurban Pazarında Alıcıyla Satıcıyı Uzlaştırdı

Kurban Bayramı arefesinde kurban pazarına giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, satıcılarla vatandaşlar arasındaki pazarlığa ortak olarak fiyat konusunda anlaşma sağladı.

23.09.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı arefesinde kurban pazarına giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, satıcılarla vatandaşlar arasındaki pazarlığa ortak olarak fiyat konusunda anlaşma sağladı.

Kurban Bayramı'na bir gün kala Büyükçekmece Belediyesi tarafından oluşturulan Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kurban Bayramı'nda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi almak için kurban pazarını ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bayram sabahı kesim yapılacak alanları inceleyerek veteriner ve kasaplardan detaylı bilgi aldı. Pazarı gezen Başkan Akgün, satıcılarla sohbet ederek onların sıkıntılarını dinledi.

BU TESİSLER KURBAN SORUNLARINI ORTADAN KALDIRDI

Kurban Bayramı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Hayvanların hem kesimi hem de satışının tamamını bir yerde toplayarak insan ve kurban sağlığı sorununu çözdük. Özellikle veterinerlerimizin bütün hayvanları aynı noktada bularak müdahale etmesi sorununu en üst düzeyde çözdük. Zabıta Müdürlüğümüz veterinerlerimizle çok yoğun bir mesai harcayarak sorunları ortadan kaldırmak için çalışıyorlar. Hayvanların kaçarak insanların üzerine gelmesi, vatandaşların dükkanlara saklanması çok büyük bir sorundur. Bu tesisler bütün bu sorunları ortadan kaldırıyor. Bu tesisin bütün her tarafı tel örgülerle çevrili olmasından dolayı hayvan buranın dışına çıkamayacak" dedi.

"SOKAK VE CADDELERDEKİ KESİMLERİN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kurbanların yollarda ve ortalık alanlarda kesilmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Akgün, "İslam şartlarının da bir kuralı vardır, bizler bu güne kadar kurbanlarımızı bir vahşet içerisinde kestik. Artık biz Belediye Başkanları olarak mutlaka bu sokaklarımızda bulunan vahşeti ortadan kaldırmak, daha sağlıklı ortamlarda kurban satışını ve kurban kesimini yaptırmak, son olarak da çocukların önünde kurban kesimi işini yapmayıp sokakların kan gölüne dönme meselesini çözmemiz gerekiyor. Atıklardan oluşan çevre sorunlarını mutlak surette ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra Büyükçekmece'de hiç kimse sokakta veya caddede kesim yapamaz" diye konuştu.

BAŞKAN AKGÜN PAZARLIĞA ORTAK OLDU

Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Akgün, çadırları gezdiği sırada satıcılarla vatandaşların pazarlık yaptığını gördü. Çadıra girerek pazarlığa ortak olan başkan Akgün, satıcı ve vatandaşın pazarlığında orta yolu bularak anlaşmasını sağladı.

Pazarlık sonrası satıcı Mustafa Çakan, "Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Pazarlık yapıyorduk geldi dahil oldu ve sorunu çözdü. 6 bin 750 TL'ye anlaştık" dedi.

Pazarlık fiyatında anlaşma sağlayan Süleyman Hatip ise, "Başkanımız araya girdi bizde satıcı arkadaşla anlaştık. Satıcı 7 bin lira dedi bende 6 bin 500 verdim başkanımız dahil olunca 6 bin 750 TL anlaştık" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Akgün, Kurban Pazarında Alıcıyla Satıcıyı Uzlaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement