Başkan Akgün: "Türkiye Bu Müzeye Sahip Çıkmalıdır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün: "Türkiye Bu Müzeye Sahip Çıkmalıdır"

Hollanda’daki evini Özel Çanakkale Müzesine çeviren Bülent Türker‘in çalışmaları hakkında bilgi alan ve müzeyi gezen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Burada tarihi bir hazine yatıyor.

23.05.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'daki evini Özel Çanakkale Müzesine çeviren Bülent Türker'in çalışmaları hakkında bilgi alan ve müzeyi gezen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Burada tarihi bir hazine yatıyor. Türkiye mutlaka bu müzeye sahip çıkmalıdır" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi ile birlikte Bülent Türker tarafından Hollanda'da kurulan Özel Çanakkale Müzesi'ni ziyaret etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bana burasını bir kaç ay öncesinde değerli vekilimiz Süleyman Çelebi anlatmıştı. Kendisi ile ilk fırsatta buraya gelip yerinde görmek ve Bülent beyle tanışmak istedim. Bülent Türker'in bu yapmış olduğu çalışmayı bu zamana kadar neden hiç bir Türk yetkilisinin destek çıkmadığını anlamak mümkün değil. Burada tarihi bir hazine var ve eğer bunlara el atılmaz ise, değerlendirilmez ise korunma problemi ile karşı karşıya kalacak eserlerde var. Dünya'nın dört bir tarafından toplanmış bir hazine var. Türk Devleti ve milletinin bu hazineye sahip çıkması gerekiyor. Buranın Türkiye'de özel bir müze haline getirilmesi gerekiyor, biz de bu anlamda elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

"ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına, müzenin korunması gerektiğinin altını da çizen başkan Akgün, "Yurda döndükten hemen sonra burası ile ilgili ve böyle bir çalışmanın Büyükçekmece'de olması için yapabileceklerimizi masaya yatıracağız. En kısa zamanda buraya yeniden gelerek bu çalışmayı bir şekilde hak ettiği bir ortama taşıyabilmek için çözüm üreteceğiz" dedi.

"FARKLI YERLERE TAŞIYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve CHP önceki dönem milletvekili Süleyman Çelebi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel Hollanda Çanakkale Müzesi kurucusu Bülent Türker, "Bu güne dek bir çok misafirimiz geldi, ancak bu değerli iki insan müzemiz ve çalışmalarımız ile yakından ilgilendiler. Önümüzdeki günlerde inanıyorum ki daha geniş çaplı çalışmalarla müzemizi çok daha farklı yerlere taşıyacağımız inanıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün: 'Türkiye Bu Müzeye Sahip Çıkmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement