Başkan Akgün: "Ülkenin Tanıtımı Asli ve Milli Görevimizdir" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün: "Ülkenin Tanıtımı Asli ve Milli Görevimizdir"

2015 yılı ikinci dönem Uluslararası Festivaller Birliği toplantısına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Festivallerimizi zenginleştirerek, kültürel faaliyetlerimizi dünyada tanıtmaya mecburuz.

24.11.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı ikinci dönem Uluslararası Festivaller Birliği toplantısına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Festivallerimizi zenginleştirerek, kültürel faaliyetlerimizi dünyada tanıtmaya mecburuz. Çünkü bu bizim asli ve milli görevimizdir" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Çorlu'da düzenlenen 2015 yılı ikinci dönem Uluslararası Festivaller Birliği toplantısına katıldı. Dr. Akgün, burada yaptığı konuşmada sürekliliği olan festival düzenlemenin önemine dikkat çekti. Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sayesinde ülkemizi sanatsal ve kültürel açıdan çok iyi temsil ediyoruz" dedi.

Festivallerin sürekliliğini sağlamak için yerel yönetimlerin katkılarından bahseden Başkan Dr. Akgün son dönemlerde festival ve sanatsal faaliyetlerin gittikçe zayıfladığını ve belediyelerin belediyelerle hükümetin bu tür etkinliklere destek olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Dr. Akgün şöyle devam etti: "Her sene düzenlemiş olduğumuz Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sayesinde ülkemizi sanatsal ve kültürel açıdan çok iyi temsil ediyoruz. Festivaller marka şehir yaratılmasında büyük önem teşkil ediyor. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali her geçen gün daha da büyüyerek dünya çapında kendini ve ülkemizi tanıtmaya devam ediyor. Festivallerimizi zenginleştirerek, kültürel faaliyetlerimizi dünyada tanıtmaya mecburuz. Çünkü bu bizim asli ve milli görevimizdir."

Çorlu Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve belediye başkanları katıldı.

2016 yılında düzenlenecek festivallerin tarihinin planlaması hakkında görüş alışverişinde bulunan katılımcılar, Uluslararası Festivaller Birliği'nin gelecekte hayata geçireceği diğer yeni projeler hakkında da görüşmelerde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün: 'Ülkenin Tanıtımı Asli ve Milli Görevimizdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement