Başkan Akkaya, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akkaya, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Başkan Akkaya, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Akşehir’deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

10.01.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Akşehir'deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Akşehir'deki bir restoranda düzenlenen kahvaltıya, Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, yerel gazete çalışanları, ulusal ajansların temsilcileri, Akşehir'de yayın yapan yerel radyo temsilcileri katıldı.

Gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, özellikle sahada koşturan muhabirlerin fedakar bir şekilde çalıştığını belirterek, "Bugün sizin gününüz. Farklı meslek gruplarının da günleri var ama hepsinde olduğu gibi özellikle basını da tek bir güne sığdırmak, tek bir günde onları hatırlamak, onların mesleğinin zorlu ve kutsal olduğunu bir günde ifade etmek bence çok büyük bir yanlışlık, o mesleği küçültmek, daraltmak ve küçümsemek olur. Ben bu vesileyle hepinizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Hepinize bu zorlu görevde başarılar diliyorum. Her meslek önemli ama bazı meslekler var ki hakikatten meşakkati fazla. Basın; her alanda her yerde olmak zorunda. Basın, gerçekte halkın gözü ve kulağı. Bizlerin gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışındaki olayları anında haber almamızdaki en önemli unsur basındır. Her bir basın çalışanının ayrı bir önemi var tabi ki ama özellikle bizzat sahada olan muhabir ve gazetecilerin gerçekten işleri biraz daha zor ama bir o kadar da kutsal bir görev. Gazeteciler hem insanımızın haber almasında onların gözü kulağı oluyorlar, hem de çeşitli sektörlerin, kurumların yapılan hizmet ve faaliyetlerindeki varsa eksiklikleri yanlışlıkları vurgulayarak onların düzeltilmesinde de bir kamu görevi yapıyorlar ama tabi ki bunları yaparken objektif olmakta çok önemli. Basında bazen hissiyatlar da devreye girebiliyor. Objektiflikten uzaklaşılabiliyor. Bunu yapanlarda zaten kısa bir süre sonra kamuoyundaki duyarlılığını, etkinliğini, güvenilirliğini kaybediyor ama Allah'a hamdolsun, genelde ülkemizde, ilimizde ve şehrimizde basınımız bu anlamda güzel faaliyetler gösteriyor. Ben bunun için sizleri de tebrik ediyorum. Akşehir Belediyesi ve Akşehir Belediye Başkanı olarak, 2014-2019 sürecinde hemşehrilerimizin bize verdiği bu emanete sahip çıkmak ve en güzeli yapmak adına, gece gündüz gerek çalışma arkadaşlarımız, gerekse de Meclis Üyelerimizle beraber bütün gayretleri seferber ediyoruz. Bu noktada eksikliklerimiz varsa objektif olarak her zaman sizlerin öneri ve fikirlerini dinlemeye hazırız" dedi.

Basın çalışanlarının asgari ücrete yapılan iyileştirme ile bir nebze olsun rahatladıklarına vurgu yapan Başkan Akkaya, "Özellikle hükümetimiz tarafından asgari ücrete yapılan son iyileştirme ile bu ücretin 1300 TL'ye yükselmesi tüm çalışanlar gibi basın mensuplarımız içinde önemli. Çünkü birçoğu asgari ücretle çalışıyor. İşverenler için belki biraz zorlukları artırdı ama bununda yaklaşık yüzde 40 civarını hükümetimiz karşılıyor, sübvanse ediyor. Bunun dışında basın mensuplarımızın daha rahat bir gazetecilik yapma adına beklentileri varsa gerek yerelde bizden, gerekse hukuki zeminde tartışılarak bunun mevzuata geçmesi anlamında bizlere iletilirse ben memnuniyetle bunları iletirim. Yüzde yüz çözüm alabilir miyiz bilemiyorum ama en azından bu konular için gerek ben, gerek İlçe Başkanımız, gerekse de milletvekilimiz siyasi arenada gayret ederiz, çalışırız" diye konuştu.

NASREDDİN HOCA İÇİN HEM ŞENLİK HEM ANMA GÜNLERİ YAPILACAK

2016 yılında yapılacak çalışmalar hakkında da kısaca bilgi veren Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca için iki farklı etkinlik yapılacağını belirterek, "Nasreddin Hoca etkinliklerimiz 4 yıldır Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri şeklinde yapılıyordu. 2014 yılında yaptığımız ankette, zaman zaman sizlerle yaptığımız görüşmelerde, halkımızla yaptığımız istişarelerde 'Şenliğimiz gitti mi? Başka şehirler aldı mı? Niye şenlik yapılmıyor? Biraz bu etkinliklerin eğlence bölümü artırılsa' gibi talepler ve sorular geliyordu. 2015 yılında yaptırdığımız ankette de yine şenlikler gelsin diye yüzde 66 oranla vatandaşımızın isteği oldu. Bizim felsefemiz 'Halka hizmet Hakka hizmet'. Biz halka hizmeti en iyi şekilde yapacağız ki Hakk'ın rızasını alacağız. Bu nedenle istişarelerimizi yaparak 2016 yılından itibaren 5-10 Temmuz tarihleri arasında şenlik yapmaya karar verdik. Halkımıza ve basınımıza kulak verdiğimizi anlatma noktasında bunu da ilk kez bu vesileyle buradan açıklıyorum. Ama tabi ki şunu da biliyoruz, Nasreddin Hoca'mız bir komedyen değil. Hocamız; bir bilge, bir filozof, bir İslam alimi, bir adalet adamı. Dolayısıyla onu sadece mizaha ve esprilere hapsetmek ona haksızlık olur. Yine bu hassasiyeti gözetmek adına 5-10 Temmuz'u eskiden olduğu gibi şenlik olarak değerlendireceğiz. Nasreddin Hoca'mızın öldüğü ayda da ki bu konuda araştırmalarımız sürüyor, onun öldüğü ayda eğer bulamazsak da herhangi bir ayda Anma etkinliği yapmak istiyoruz. Anma etkinliğimiz daha çok dini ve kültürel motiflerle içerik bulacak. Bu anma etkinliğimizi özellikle eğitim sezonunun açık olduğu ayda yapmayı düşünüyoruz. Tespit edilebilirse Nasreddin Hoca'mızın vefat ettiği ayı da denk getirerek eğitim sezonunun açık olduğu ayda yapmayı düşünüyoruz. 5 -10 Temmuz tarihleri arasında da eskiden olduğu gibi Nasreddin Hoca Şenlikleri olarak devam edelim, Nasreddin Hoca'mızın çizgilerine çok ters düşmeyecek şekilde eğlence ağırlıklı olarak yapalım diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Düşüncelerini paylaşan İdris Doğan'da Büyükşehir Yasası'nın ardından Akşehir'deki yerel gazetelerin, ilanlar konusunda sıkıntı yaşadığını dile getirerek, Başkan Akkaya'dan bu konu hakkında yardım talebinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Başkan Akkaya ve basın mensupları, Akşehir'in sorunları hakkında karşılıklı istişarede bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akkaya, Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement