Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu

Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, düzenlediği bir toplantıyla ilçenin 55 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

16.01.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, düzenlediği bir toplantıyla ilçenin 55 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Akşehir 'de bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Başkan Akkaya'nın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Yiğit, Türkan Pınar Çiğdem, Akşehir Belediyesi Birim Müdürleri ve Akşehir'in 55 mahallesinin Muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Akkaya, 'Halka hizmet Hak'ka' hizmet düsturu ile çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizerek "Hakkın rızasını almak adına önce halkın teşekkürünü almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kültürel çalışmalarda ciddi bir ivme kazandıklarını söyleyen Başkan Akkaya, "Çünkü Akşehir'imiz kültürü ve tarihi zengin olan bir yer. Bu anlamda da kültürel faaliyetlerin çok çok ileride olması lazım. Hem insanlarımızın hem de gençlerimizin bu kültürden istifade etmesi hem de kültürümüzü tanımamız, yaşamamız anlamında köklerimizin sağlamlaşması, ayakta daha sağlam durabilmemiz adına bu etkinliklere ağırlık verdik. Her ay konferans, seminer ve tiyatro gibi etkinliklerimiz yapılıyor ve inşallah bunlar artarak devam edecek" dedi.

Sosyal yardımlaşma konusunda belediye olarak vatandaşlara her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirten Başkan Akkaya, "Gerek yakacak ihtiyacı, gerek gıda ve giysi, gerekse de asker yardımı noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık aylık 30 bin lira tutarında asker ailelerine yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Cenaze hizmetlerinde ihtiyaç sahibi olanlar için yıkama, kefen, defin gibi işlemlerden ücret alınmadığını söyleyen Başkan Akkaya, ilerleyen zamanlarda bu hizmetlerin tüm vatandaşlar için ücretsiz alarak sağlanacağını belirtti. Alt yapı ile ilgili de bir çok çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Akkaya bordür, orta refüj, bulvar düzenlemesi gibi bir çok çalışma yaptıklarını söyleyerek, "En son İstasyon Caddemizde 40 bin metrekarelik sıcak asfalt çalışmamız gerçekleşti. Yine eski ismiyle köy ve kasaba olan şimdiki yeni mahallelerimizde de yaklaşık 30 bin metrekarelik kilitli parke taşı çalışmalarını yaptık" dedi.

Başkan Akkaya hizmetleri ve yardımları vatandaşlara ulaştırma konusunda muhtarlara da büyük iş düştüğünü ve bu konuda kendilerine yardımcı olmaları gerektiğinin altını çizerek, "Bizim her türlü eksiği ve ihtiyacı görmemiz gerekiyor ama bazen görmemizde mümkün olamıyor. Bu konularda sizlerin de bizim gözümüz ve kulağımız olmanız lazım. Eğer biz fark edemez, ulaşamazsak Mevla'nın nezdinde bizim bunda bir vebalimiz varsa bizim kadar olmasa da sizin de kesinlikle vebaliniz olur. Ama bizim bir ecrimiz varsa bunda kesinlikle sizin de payınız olur" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ise, bundan kısa bir süre önce Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'da muhtarlarla bir toplantı düzenlendiğini ve bu toplantıya Akşehir'deki muhtarların da katıldığını belirterek, "Eğer o toplantıda takip ettiyseniz Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katıldığı o toplantıda o slaytların bir çoğunda Akşehir'in de yer aldığını görmüşsünüzdür. Bu da şunu gösteriyor; burada Allah'ın izniyle hem ülkesi için, hem memleketi için çalışan bu konuları kendine dert edinen bir ekip var. Bizim insanımıza karşı bir borcumuz, bir yükümüz var ve biz bunun farkındayız. Dolayısıyla Allah'ın izniyle bu anlamda hizmetler artarak devam edecektir. Sizler her biriniz mahallenizin muhtarısınız, temsilcisisiniz. Bu anlamda problemlerinizi yerel anlamda belediye başkanımıza ve ekibine her zaman rahatlıkla iletebilirsiniz. Diğer konularda da bizler zaten inşallah bunların takibatını yapıyoruz" dedi.

Başkan Akkaya ve Başkan Örs'ün konuşmalarının ardından toplantıya katılan muhtarlar taleplerini ve isteklerini tek tek söz alarak Başkan Akkaya'ya iletti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akkaya Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement