Başkan Akkaya Öğretmenlerle Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akkaya Öğretmenlerle Yemekte Buluştu

Başkan Akkaya Öğretmenlerle Yemekte Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki öğretmenler ve aileleri için bir yemek organizasyonu düzenledi.

26.11.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki öğretmenler ve aileleri için bir yemek organizasyonu düzenledi.

Akşehir Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen yemek organizasyonu katılımın fazla olması nedeniyle Kültür Merkezi üzerindeki restoranda da olmak üzere iki yerde gerçekleştirildi. Düzenlenen yemeğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Misafirleri kapıda eşi Ayşegül Akkaya ile birlikte karşılayan Başkan Akkaya, salondaki masaları da gezerek misafirleri ile tek tek ilgilendi. Yemek boyunca Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu'da bir dinleti sundu. Başkan Akkaya ve Kaymakam Sezgin yemek esnasında yemek verilen diğer restorana da giderek buradaki öğretmenlerle de ilgilenerek günlerini kutladı.

Yemek sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, böyle bir organizasyonu düzenlediği için Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya teşekkür ederek, "Akşehir Belediyemiz eğitim öğretim faaliyetlerine zaten fazlasıyla destek olmaktadır. Birlikte projelerde yürütüyoruz ama böyle bir organizasyon bizleri daha da duygulandırıyor. Akşehir eğitimine olan sevdamızı daha da kamçılıyor" dedi.

"ÖĞRETMENLER TOPLUMUMUZUN MİMARI VE USTASIDIR"

Öğretmenlerin sadece bir günde hatırlanmasının haksızlık olacağına vurgu yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Yılın 365 günü eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan sizler toplumumuzun geleceği, mimarı ve ustasısınız. Bir toplumun gelişmesinde en önemli unsur kesinlikle insan kaynağıdır. İnsan kaynağını da ilmek ilmek işleyen, onu çağdaş toplumlar seviyesine ulaştıracak olan öğretmenlerimizdir. İnsan kaynağı en büyük zenginliktir ama o insan kaynağını yeterince yetiştirip işleyemezsiniz bir önemi kalmıyor. Bu noktada öğretmenlerimiz sağ olsunlar onların yetişmesi için büyük çaba gösteriyorlar. Çocuklarımıza, gençlerimize sanat ve meslek edindirebilmek için bilgiyle donatmanın yanında onları eğiterek, adeta kişiliklerini yoğurarak toplumumuza faydalı insanlar haline getiriyorlar. Her şeyin başı eğitim, eğitiminde en önemli unsuru ve ana faktörü öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin bu kapsamda ne kadar onure etsek, onların ne kadar gününü kutlasak gerçekten azdır. Akşehir Belediyesi ve şahsım olarak her zaman eğitimin, öğretimin ve öğretmenlerimizin yanında olduğunu ifade ediyorum. Sürekli birlikte organize ettiğimiz 'Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor', 'Tarık Buğra Anma Etkinlikleri' gibi birçok etkinlikte güzel projeler gerçekleştiriyoruz. İşin maddi boyutunu bizler karşılıyoruz, karşılayan muhakkak bir kurum bulunabilir ama bu işin sahadaki çalışıcıları sizlersiniz. Sizler olmazsanız bu projeler gerçekleşemez. Bu noktada da Akşehir'imize hep birlikte güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile ben bu çalışmalar içinde ayrıca sizlere teşekkür ediyorum. Öğretmenler Günü'nüzü bir kere daha kutluyor, sizlere sağlıklı, başarılı günler temenni ediyorum" diye konuştu.

"HEPİMİZİN HAYATINDA BİR ÖĞRETMEN VARDIR"

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin'de yaptığı konuşmada, "Toplumumuzun iyi yere gelmesi, devletimizin iyi yere gelmesi, güçlü bir ve mutlu bir toplum olmamızın temelinde siz öğretmenlerimizin emeği ve harcı var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyada saygın bir konumdaysa, ekonomik anlamda güçlü bir konumdaysa hiç şüphesiz ki bu devletin mayasında olan eğitime verilmiş o gönül, o harç var. Dolayısıyla 24 Kasım'ın anlamı olan Başöğretmenimizin savaş ortamında bile okuma, öğrenme ve öğretmene verdiği önemi ihtiva eden sözleri, eylemleri var. Bugün gelinen noktada eğitim ordusu vazifesini canla başla yapmaktadır. Bu coğrafyada bakınız etrafımız ateş çemberi ama ülkemizde birliğimiz, beraberliğimiz, gücümüz, kudretimizle hep birlikte parlayan bir yıldızız. Bu da bugüne kadar eğitim davasına hizmet etmiş öğretmenlerimizin emeği ile olmuştur. Bizleri sizler yetiştirdiniz. Bizler sizin eseriniziz. Hepimizin hayatında bir öğretmen vardır. Onun sayesinde biz dünyayı görmüşüzdür. O nedenle değerli öğretmenlerimize bu emeklerinden dolayı şükranlarımızı bir kez daha arz etmek istiyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından edilen dua ile program sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akkaya Öğretmenlerle Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement