Başkan Aksoy Basın Mensupları ile İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Aksoy Basın Mensupları ile İftarda Buluştu

Başkan Aksoy Basın Mensupları ile İftarda Buluştu

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu.

06.07.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu.

Tatvan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen basın ile iftar buluşmaları kapsamında Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Tatvan'da düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar öncesinde açıklamalarda bulunan Aksoy, düzenlenen programa teşrif eden gazetecilere teşekkür etti. Bu yıl ikincisini düzenledikleri basın ile iftar buluşmaları programında gazetecilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Aksoy, "Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla devlet arasında köprü görevi görmektedir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesinde önemli rol oynayan gazeteci arkadaşlarımız ile her Ramazan ayında bir araya gelmek için düzenlemiş olduğumuz 'Basın ile İftar Buluşmaları' programının bu yıl ikincisini düzenledik. Katılımlarından dolayı değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen iftar programında Tatvan Belediyesi'nin bir yıllık hizmet raporunu konu alan "Hizmet Yolunda 1. Yıl" isimli dergiyi tanıtan Başkan Aksoy, "Göreve başladığımız günden itibaren kentimizin önemli sorunlarına çözüm bulabilmek ve ürettiğimiz projeleri hayata geçirmek için büyük adımlar attık. Görevi devraldığımız 2 Nisan 2014 tarihinden itibaren Tatvan'a yapmış olduğumuz hizmetleri konu alan, ayrıca devam eden ve hedeflediğimiz dev projelerimizi tanıttığımız dergimizi incelemenizi tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tatvanlıların yılsonunda doğalgazı kullanmaya başlayacaklarını dile getiren Başkan Aksoy, "2015 Mayıs ayında çalışmalarına başladığımız doğalgaz projesinde bu yıl programa aldığımız bölgelerin yüzde 60'ının ana hat şebekelerini tamamladık ve bina girişlerine doğalgaz kutularını yerleştirdik. Çalışmaların aynı hız ve tempoyla devam etmesi ile yılsonuna kadar bu bölgelere doğalgaz vermiş olacağız. Muhtemelen iki veya üç yıl içerisinde Tatvan'ın tüm bölgesine doğalgaz hattını döşemiş ve Tatvan'ı doğalgaz ile tanıştırmış olacağız" diye konuştu.

Su ve kanalizasyon hattının şehirlerin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Aksoy, "İlçemiz açısından hayati önem taşıyan su ve kanalizasyon alt yapı projelerinin fizibilite çalışmalarını tamamlamış ve önümüzdeki aylarda İller Bankası'nın yapacağı ihaleyi beklemekteyiz. Kısa sürede tamamlamayı hedeflediğimiz bu iki projeyi eş zamanlı olarak yürütmeyi düşünüyoruz. Şehirlerin olmazsa olmazı diğer bir deyişle medeniyet anlamına gelen kanalizasyon ve su altyapı projelerinin tamamlanması ile ilçemizdeki su kesintisi sorunu ve kanalizasyon alanındaki sorunları uzun vadede çözüme kavuşturmuş olacağız. Tatvan'a yakışır şık ve modern bir belediye binası kazandırma adına hazırlamış olduğumuz projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni belediye binası tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde projelendirildi ve görselleri çizildi. İhalesinin ise 2015 yılı içerisinde yapılması hedefleniyor. Kısa süre sonra inşaatına başlanacak olan proje ile Tatvan'a yakışır yeni bir belediye binası kazandırmış olacağız" diye belirtti.

Sahil düzenleme projesiyle Tatvan'ın turizm alanında büyük bir adım atacağını kaydeden Başkan Fettah Aksoy, " Van Gölü'nün ilçemize olan sahil şeridinin standartlara uygun yeni görünümüne kavuşması adına başlatmış olduğumuz projemizin ilk etabını tamamlamak üzereyiz. Turizm alanında her geçen gün gelişim kaydeden ilçemiz, sahil projesi ile de hızla gelişmeye devam edecektir. Yaz aylarında devam eden projemizin vatandaşlarımızı sahil yolundan mahrum etmemesi için çalışmalarımızı bölgesel olarak ilerletiyoruz. İlk etap olarak halı sahalar bölgesinde başlattığımız dolgu çalışmalarında sona yaklaştık. Çevre düzenlemesi, ışıklandırma çalışmaları ve şehir mobilyalarının da tamamlanmasıyla beraber bu bölgeyi en geç Ramazan Bayramı'na kadar vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Daha sonra ikinci etap olarak iskele bölgesinde dolgu çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İftar yemeğinin ardından Tatvan Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla yapmış olduğu Ramazan Sokağı'na giden ekip, burada bir süre oturup çay sohbeti yaptı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aksoy Basın Mensupları ile İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement