Başkan Alçay'dan Vergi Haftası Kutlaması - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Alçay'dan Vergi Haftası Kutlaması

Başkan Alçay\'dan Vergi Haftası Kutlaması

Aksaray’ın Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay, her yıl 22-28 Şubat tarihlerinde kutlanan ve bu yıl 27’ncisini kutlanan Vergi Haftası kapsamında kutlama mesajı yayınladı.

24.02.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay, her yıl 22- 28 Şubat tarihlerinde kutlanan ve bu yıl 27'ncisini kutlanan Vergi Haftası kapsamında kutlama mesajı yayınladı.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Alçay, "Köklü bir vergi bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir. Eğitimden, sağlığa; sanayiden, güvenliğe kadar birçok kurumumuz, tüm vatandaşlarımız için bir yurttaşlık vazifesi olan vergi sayesinde ayakta kalmaktadır. Ayrıca; ülke olarak maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığımız; deprem, sel, yangın vb. felaketlerde, devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gereken maddi kaynak büyük oranda yine vergiler sayesinde karşılanmaktadır. Finansman kaynaklarının yaratılmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşımaktadır. Tüm vatandaşlarımızın kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde, devletimize güç kazandırır. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutluyor, Defterdarlık bünyesinde görev yapan personelimizin özverili çalışmalarına teşekkür eder, tüm kişi ve kuruluşlarımıza da, kazançlarının bir bölümünü vergi olarak ödemenin huzuru içinde, sağlıklı ve hayırlı bol kazançlı yıllar temenni ediyorum" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan Alçay'dan Vergi Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement