Başkan Ali Kılıç'tan İlk Ders - Son Dakika
Güncel

Başkan Ali Kılıç'tan İlk Ders

Başkan Ali Kılıç\'tan İlk Ders

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencilerine seminer verdi.

22.11.2014 17:09  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu bir gruba başta kentsel dönüşüm olmak üzere belediyenin çalışmalarını ve fuar projesini anlatma imkanı bulan Kılıç, ders sonunda "İlk dersimi başarıyla verdim umarım" diyerek herkesi gülümsetti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul Aydın Üniversitesi Bakırköy Yerleşkesi'nde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kentsel Tasarım Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencisi olan 16 öğrenci ve öğretim üyeleriyle seminer vermek üzere bir araya geldi. Seminere öğrencilerin yanı sıra, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Nejat Aral, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilge Işık, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sirel, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Firdevs Yücel Caymaz, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kentsel Tasarım Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Kuşak, Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Kuşak ve Kentsel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yıldız Aksoy katıldı.

PROJELERİNİ ANLATTI

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitime devam eden ve derslerinde belediye başkanlarını ağırlayacak olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin ilk konuğu Başkan Ali Kılıç oldu. Maltepe'nin değişen yüzü, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo projesi, kentsel dönüşüm, Cumhuriyet konakları, Maltepe'de Montessori tipi eğitimin yaygınlaştırılması projesi, kreşler, park çalışmaları ve yapılan diğer çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendiren Kılıç, tek tek öğrencilerle tanıştıktan sonra, "Böylesi bir projeyi duyunca çok heyecanlandım. Uzun yıllar Almanya'da gazetecilik yaptım. Bosna ve Afganistan savaşlarını yakından takip ettim ve yine 1993'te Solingen'de hatırlarsınız bir Türk ailenin evi kundaklandı ve aileden 5 kişi yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra Türkiye ile Almanya arasında dostluk köprülerinin tekrar kurulması gerektiğini düşündüm ve bu yönde çalışmalar yaptım ve olayın gerçekleştiği 29 Mayıs'ı, ailenin de iznini alarak Türk-Alman Dostluk Günü ilan ettik. CHP'de de uzun yıllar çalışıp, görev aldım. Halkla daha iç içe olacağım bir görev istedim ve geceli-gündüzlü çalışarak anketlerden ilk sırada çıktım. Bunun sonucunda aday yapıldım ve belediye başkanlığını kazandım" diyerek kendini tanıttı.

"İŞSİZLİĞİ M'EXPO ÇÖZECEK"

Maltepe'deki çalışmaları içeren slayt ve video sunumlarının da eşlik ettiği seminerde Kılıç, fuar projesinden bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 600 dönüm arazi üzerinde Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo'yu yapmak istiyoruz. Bunun için yer belirledik. Bir fuarın yaşaması için gerekli olan ulaşım imkanları var. Yani fuar projemiz tutar. Toplamda 700-800 milyon avroya mal olacak. Yine projemizle ilgili eski Münih Anakent Belediye Başkanı ve danışmanım Christian Ude, Münih Fuarı yöneticileri, CNR ve TÜYAP fuarlarımızla da iletişime geçtik ve gereken desteği aldık. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüştüm. Kendisinin sözleri beni heyecanlandırdı. Bana dönüp dedi ki, 'İlk kez bir belediye başkanının sadece ilçesini değil Türkiye'yi kalkındıracak bir projeden bahsettiğini duyuyorum. Desteğimiz sonuna kadar arkanızda.' Genel seçimler yaklaşıyor, her kapıyı aşındıracağız. Maltepe halkının desteği arkamda. Gerekirse herkesin ayağına gideceğiz ve bu fuarın Maltepe'de yapılmasını sağlayacağız. Eğer işsizlik sorununa, uyuşturucu sorununa siyasiler bir çözüm bulmak istiyorsa bunun yolu bu projeden geçer. Bu proje gerçekleşirse yaklaşık 25-30 bin gencimiz iş bulacak."

"GÖREVE GELMEDEN ÜÇ SÖZ VERMİŞTİM"

Daha sonra kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç, "Göreve geldiğim günden bu yana parti rozetimi çıkardım Ben göreve gelince üç söz vermiştim. Her 3 ayda bir sizin ayağınıza geleceğim. Kadınlara ve gençlere çalışmalarımda yer vereceğim, dayatan değil danışan bir belediye başkanı olacağım. Bu sözlerimi tutuyorum. Her 3 ayda bir halkın ayağına başkan yardımcılarım ve müdürlerimle gidiyorum. Bir diğer çalışmamızdan bahsetmek gerekirse, hafta başında meclis üyelerimizle fuar projesini incelemek üzere Almanya'ya gidiyoruz. Kentsel dönüşümde yağmur suyunu kullanmak istiyoruz, yine güneş enerjisinden faydalanırken otoparkları da unutmayarak, her binanın altına otopark yapmayı zorunlu hale getiriyoruz. Bir diğer çalışmamız olarak da çöpleri yer altına alıyoruz" diye konuştu.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Son olarak Montessori tipi eğitim sistemini, yani dokunarak öğrenme sistemini Anadolu geleneklerine göre yeniden kurgulayarak Maltepe'deki kreşlerde uygulamaya geçireceklerini söyleyen Başkan Kılıç, sonrasında öğretim üyeleri ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Kılıç'a seminer sonrası katılımlarından ötürü bir plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ali Kılıç'tan İlk Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement