Başkan Alıcık'a Köylerde Sevgi Seli - Son Dakika
Yerel

Başkan Alıcık'a Köylerde Sevgi Seli

Başkan Alıcık\'a Köylerde Sevgi Seli

MHP’den tekrar Nazilli Belediye Başkan adayı olan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, seçim çalışmaları kapsamında Toygar ve Hamidiye köyleri ile Nazilli Yeni Sanayi Mahallesi Çakallık Mevkii’nde vatandaşlarla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.

30.01.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'den tekrar Nazilli Belediye Başkan adayı olan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, seçim çalışmaları kapsamında Toygar ve Hamidiye köyleri ile Nazilli Yeni Sanayi Mahallesi Çakallık Mevkii'nde vatandaşlarla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP'den Aydın Milletvekili Adayı olan Ahmet Kaya ile çok sayıda partili ve ülkü ocağı mensubunun da yer aldığı seçim çalışmaları kapsamında Nazilli Yeni Sanayi Mahallesi Çakallık mevkiinde bulunan kahvehaneler ile Toygar ve Hamidiye köylerindeki kahvehaneleri ziyaret eden Başkan Alıcık, 'bir dönem daha bu kardeşinize destek verin ve yarım kalan hizmetlerimizi tamamlayalım' dedi. Başkan Alıcık'ın geldiğini gören vatandaşların kahvehanelerin bahçesine çıkarak tokalaşmak için uzun kuyruklar oluşturması ise gözlerden kaçmadı.

Ziyaretlerinde seçim çalışmasından çok sorun-şikayet ve isteklerinin olmadığını soran Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 30 Mart seçimlerinde çıraklıktan kalfalığa değil, ustalığa geçmek istediğini söyledi. Seçimden seçime değil 5 yıl boyunca her davetlerinde yanlarında olduğunu hatırlatan MHP'li Başkan Alıcık; "Geçen yerel seçimlerde Allah bize nasip etti ve 29 Mart'ta Belediye Başkanı seçildik. 5 yıllık süreç içersin de Nazilli'ye elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Yerel yönetimler olarak büyük şehir yasasından sonra biz sizlere de daha rahat yardım etmeye başladık. Ben istiyorum ki bu dönem Nazilli'de elimizden geldiğince yapmış olduğumuz projelerin tamamlanmasını sağlayalım. Yani biz istiyoruz ki hani çıraklıktan kalfalığa falan değil de şöyle ustalığa geçelim. Elinizden geldiğince de sizden yardımlarınızı bekliyorum" dedi.

Nazilli'de görev yapan basın mensuplarına geçtiğimi aylarda 22 proje sunduklarını söyleyen Alıcık; "Biz Nazilli'mizin organize sanayi ve üniversite şehri olmasını istiyoruz. İnşallah Nazilli'yi jeotermal ile beraber, termal turizm ve sağlık turizm ile beraber otelcilik ile tanıştıracağız. Biz boş projelerle değil gerçi yapılabilir projeler için uğraşıyoruz. Nazilli bizim uğraşımız. Aşağı Nazilli de kentsel dönüşüm yapıyoruz ki bugün Ege'de İzmir'den sonra kendi imkanlarıyla kentsel dönüşüm yapan tek belediye Nazilli Belediyesi'dir. Benim yapacaklarımı ve yaptıklarımı gönül rahatlığıyla söylüyorum. Yerelde iktidar benim tabi ki muhalefetteki arkadaşlarda bizi eleştirecek, eleştirilmekte normaldir. Ama ben eleştirmenin hep dozajının iyi noktada olmasını istiyorum. Hatta ben diyorum ki 31 Mart sabahı birbirimize bakabilecek düzeyde olmalıyız" diye konuştu.

'FARKLILIĞIMIZI SİZE GÖSTERELİM İSTİYORUZ'

Yerel muhalefetteki aday ve ilçe teşkilatlarının köylülerin kafasını asılsız iddialarla karıştırdığına değinen Başkan Alıcık; "Benim babam Karacasu Dereköy'den, annem de Bozdoğan'ın Asma köyünden bu noktada köylü olmaktan gurur duyduğunuz bir kardeşinizim. Hiçbir zaman aslımızı neslimizi inkar etmedik. Ama üzüldüğümüz nokta şu mesela Nazilli'ye merkeze gittiğinizde şunu duyarsınız. Haluk Alıcık, Nazilli'ye hizmetten çok artık köylere hizmet ediyor noktasında bakılıyor. Parayı köylere harcanıyor diye söyleniyor. Ama ondan sonra dönülüyor çok farklı şeyler söyleniyor. Nazilli Belediyesi olarak ben geldiğimde Nazilli'de bir tane fabrika yoktu ve bugün biz Nazilli Belediyesi olarak yaklaşık 5 trilyon organize sanayiye yardım etmişiz. Yani bizim kimsenin aşında, işinde değiliz zaten bizler AŞ ve iş derdine çare olmak için uğraşan kişileriz. Borcumuz varmış yorumlarına baktığımız zaman biz onlar gibi yapsak, yatırımları kessek bizim borcumuz falan kalmaz. Ama biz Nazilli'yi karşılıksız sevdik. Ekip arkadaşlarımızla beraber Nazilli'nin çevresini değiştirdiğimizi düşünüyorum. Şuan 500 Bin TL ile 6 Milyon TL arasında 50 tane projeye imza atmışım. Bugün bir Alzheimer Merkezi yapmışız ve İzmir'de bile büyükşehir belediye başkanı projeyi örnek aldı ve İzmir'de yaptı. Bunun gibi sayabileceğimiz çok sayıda büyük projemiz var. 12 tane muhtarlık binası, 80 tane park, 386 tane daire, su fabrikası yapmışız. Bunun yanında Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Huzur Evi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıp devlete bağışlamışız. Hayvan Pazarı görüyorsunuz borsa ile ortak yaptığımız yılda 50-60 Bin TL aldığımız modern bir merkez oldu. Menderes nehri kenarına yapılan mesirelik ve lokanta gibi baktığımızda bunun gibi çok sayıda hizmetimizi söyleyebiliriz ama ben sizden bir abiniz bir kardeşiniz olarak bizi bir dönem daha denemenizi istiyorum. Bizde farklılığımızı size gösterelim istiyoruz" dedi.

'KASADA ÇOK PARASI OLMASI ÇOK ÇALIŞTIĞI ANLAMINA GELMEZ'

Bir aday arkadaşımız işsizlik sorununu ve asgari ücreti çözeceğim diyor ama nasıl yapılacağını anlatamıyor diyen Alıcık; "İşsizlik bugün tüm Türkiye'nin sorunu sadece Nazilli'nin değil. Ama acaba çalışmak isteyen arkadaş var mı birde ona bakmak lazım. Nazilli bu saatten sonra ağır sanayi getireceğiz dersek, bacalı fabrikalar getireceğiz dersek olmaz. Biz bacasız fabrikalar getireceğiz diyoruz. Bu ne olmalı derseniz üniversiteler olmalı. Zaten elimizde 1994 yılında başlayan bir organize sanayi var. 1994-2014 tam yirmi sene olmuş. 20 sene sonra bizim büyük gayretimiz ile tam 50 tane teşebbüsçüden 15 tanesi faaliyete geçmiş durumda. OSB müteşebbis heyeti olarak bugün itibariyle alt yapısını bitirdik ve şuan yatırımcı arkadaşlara fabrika yapmaları için tam 2 yıl süre verdik. Eğer bu süre içerisinde yapmazlarsa ellerinden de geri alacağız. Ama Nazilli iktidarla tanışacak dediğiniz zaman ben sorarım; Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi yapıyorum devrediyorum Milli Eğitim'e, Huzur Evi yapıyorum Sosyal Hizmetlere devrediyorum. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyorum Sağlık Bakanlığı'na devrediyorum, MOBESE yapıyorum İç İşleri Bakanlığı'na devrediyorum, kara yollarının yapması gereken yolu ben yapıyorum diğer sosyal şeyleri de söylemiyorum bile. Her okulda Nazilli Belediyesinin izi vardır. Burada neden devlet eli değmedi, illaki yerelde iktidar mı olmalı. Borcu var diyenlere de şunu soruyorum belediyenin kasasında çok parası olması çok çalıştığı anlamına mı geliyor. Belediye çok yatırım yapmak zorunda. Biz sizden bu dönem hem büyükşehirde hem Nazilli'de bizi bir dönem daha bizi denemenizi istiyoruz. Hep beraber daha farklı işlere imza atalım" şeklinde konuştu.

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN OY İSTEDİ

Parayla anket yaptırıp gerçek olmayan sonuçları insanlara sunarak psikolojik bir baskı ortamı oluşturulduğunu söyleyen Başkan Alıcık; "Ben parayla anket yaptırmam, ben insanın gözlerine baktığım zaman anlarım. Benim anketim sizlersiniz onun için bu dönem abilerimden, kardeşlerimden 1 dönem daha bizi tercih etmenizi istiyorum. Biz yapamazsak 4-5 sene sonra da görevi bırakır aday falan da olmayız. Oy verirseniz de Allah razı olsun, vermezseniz de Allah razı olsun. Ama bu işler ehil ellerde olursa ancak hedefine ulaşılır" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanlığında Ali Uzunırmak'a, Nazilli Belediye Başkanlığı'nda da kendisine destek vermelerini istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Alıcık'a Köylerde Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement