Başkan Altepe, Büyükorhanlı Çiftçilere Kepenek Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Başkan Altepe, Büyükorhanlı Çiftçilere Kepenek Dağıttı

Başkan Altepe, Büyükorhanlı Çiftçilere Kepenek Dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve üretimde kalitenin artması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında Büyükorhan'da çiftçilere kepenek, koyun kırpma makinesi ve yonca tohumu dağıtıldı.

26.03.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve üretimde kalitenin artması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında Büyükorhan'da çiftçilere kepenek, koyun kırpma makinesi ve yonca tohumu dağıtıldı.

Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Büyükorhan şantiyesinde yapılan dağıtım töreninde Büyükşehir Belediyesi'nin dağ ilçelerinde de üretimin kalitesini artırma gayretinde olduklarını söyledi. Başkan Altepe, "Bursa'nın merkezinde olduğu gibi her zaman dağ ilçelerinin de yanındayız. Dağ ilçelerinden göçün önlenmesi, kentlerde yaşayanların yeniden köylerine dönerek kendi topraklarını ekip biçmeleri ve istihdamın bu bölgelerde yeniden artması için çalışıyoruz" diye konuştu.

450 AİLEYE DESTEK

Başkan Altepe, Büyükorhan'ın hayvancılıkta pilot bölge olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize verdiğimiz desteği her geçen gün biraz daha genişletiyoruz. Üreticinin desteklenmesi ve kaliteli üretimin sağlanmasını hedefliyoruz. Kırsal kalkınmaya destek projelerimiz kapsamında 250 çitçimize kepenek, 15 koyun kırkma makinesi ile 2 ton yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz. Bugün de 450 ailenin mutluluğunu paylaştık."

Büyükorhan'ın tarımdan turizme kadar her konuda kalkınması için ilçe belediyesiyle koordineli çalıştıklarını da kaydeden Başkan Altepe, bölgenin yaşadığı değişimi anlattı. İlçeye her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Altepe, ilçede düzenlenen 'Sürü Yönetimi Eğitimi'ne katılan çiftçilere sertifikalarını da verdi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Altepe, Büyükorhanlı Çiftçilere Kepenek Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement