Başkan Altepe'den Dağ Yöresine Turizm Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Başkan Altepe'den Dağ Yöresine Turizm Çağrısı

Başkan Altepe\'den Dağ Yöresine Turizm Çağrısı

Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Orhaneli’de düzenlenen iftara katıldı.

11.06.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Orhaneli'de düzenlenen iftara katıldı. Başkan Altepe, vatandaşlarla sohbet ettiği iftarda, dağ yöresinin turizm ile kalkınabileceğini söyledi.

Orhaneli'de ilçelilerle iftarda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında dağ yöresine büyük önem verdiklerine dikkati çekti. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte iftar öncesi Orhaneli'de incelemelerde de bulunan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman ilçenin yanında olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bütünşehir yasasından önce de dağ yöresiyle yakından ilgilendiğini sözlerine ekleyerek, "Yerel yönetimler olarak her yerdeyiz. Orhaneli'nin her türlü sorununda artık Büyükşehir Belediyesi de yanınızda. Sıkıntıları birlikte çözeceğiz, çözüm üretmede hep birlikte çalışacağız. Biz hizmet için buradayız. Gönülleri kazanmaya ve eserler bırakmaya geldik. Sonuna kadar da çalışacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Orhaneli'de göletten kültür evine, park ve meydanlardan tarımsal kalkınmaya kadar her konuda ihtiyacın cevap bulduğuna değinen Başkan Altepe, "Nerede ne eksik varsa hepsini gideriyoruz. Orhaneli'de şantiyemiz var, her gün güçlendiriyoruz. Hizmet buradan gidiyor. Köylerin sağlıklı içme suyuna kavuşması ile kanalizasyon sistemleri ve altyapısının güçlenmesi de hızla tamamlanıyor. Orhaneli geniş bir alana sahip ve tüm eksikler adım adım tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, ilçeye yapılan hizmetlerden örnekler verdiği konuşmasında, "Bölgenin gelişmesi ve kalkınması en büyük hedefimizdir. Dağ yöresinin göç vermemesini aksine ilçeye geri dönüşün ve tersine göçün sağlanmasını istiyoruz. Burada üretimi artırmaya, tarımı ve hayvancılığı desteklemeye gayret ediyoruz. Mermer konusunda OSB kurulmasına destek veriyoruz. Dağ bölgesi göç vermesin. Buranın tekrar canlanması için devamlı kafa yoruyoruz, yatırım yapıyoruz" dedi.

Dağ yöresinin canlanması için en büyük etkenin turizm olacağına inandığını ifade eden Başkan Altepe, "Bölgenin canlanması, güzelliklerinden daha çok fayda sağlanması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Termal sular da önemli. Orhaneli Devlet Hastanesi'nin 'Termal Tedavi Merkezi' yapılmasına da Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Orhaneli'deki kanyonlar, yaylalar gibi güzelliklerin turizmde değerlendirilmesi, turistik yatırımlar yapılması gerekiyor. Bunu görüyor ve tersine göçün ancak bu şekilde sağlanacağına inanıyoruz. Sonuna kadar çalışacağız. Sizler bize güvendiniz, bizler de yüzünüzü güldürmek için çalışacağız. Orhaneli'nin problemini çözmek Büyükşehir için zor değil. Onun için Bütünşehir yasasından önce de sonra da samimiyetle buradayız. Belki uzun yıllar beklendi, bölge kan kaybetti ama sizlerden aldığımız güçle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yeter ki çalışalım, birlik ve beraberlikle yolumuza devam edelim" diyerek azimle çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Orhaneli'ye hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yatırımlarının bölge halkını heyecanlandırdığını anlatan Tatlıoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Orhaneli'ye büyük destekler verdiniz ancak en güzel desteği organize sanayi bölgesi ile yaptınız. Çünkü Orhaneli'nin kaderi onunla değişecek. Bir isteğimiz ise, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli arasında 3 ilçeyi idare edebilecek bir mezbaha ile yine 3 ilçe arasında bir çöp aktarma istasyonu yapılmasıdır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Altepe'den Dağ Yöresine Turizm Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement