Başkan Altınok Öz Kartal'daki Değişim ve Dönüşümü Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Altınok Öz Kartal'daki Değişim ve Dönüşümü Anlattı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın yaşama arzusu duyulan bir yer olduğunu söyledi.

27.05.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'ın yaşama arzusu duyulan bir yer olduğunu söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayın programında göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Kartal'daki Kentsel Dönüşüm, Yerinde Dönüşüm ve Deprem Dönüşüm' modelleri ile kentteki değişim ve dönüşümü anlattı.

Kartal'ın yaşama arzusu duyular bir yer olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, "Biz bir anket yaptık, bu anket neticesinde Kartal'da ne kadar zamandır yaşıyorsunuz sorusuna 5 ile 10 yıl diyenler yüzde 7,6, 10 ile 15 yıl diyenler yüzde 11, 15 yıl ve üzeri diyenler yüzde 78,6. Eğer 10 yıl ve üzeri diye söylersek Kartal'da yaşayanların yüzde 90'ı 10 yıl ve üzerinde. Kartal; gelenin gitmediği, uzun süre yaşamak istediği bir kent. Kartal yaşama arzusu duyulan bir yer. Kartal'a iş nedeniyle gelenler, Kartal'da yaşamak istiyor ya da her hangi bir nedenle Kartal'da kalıyor. O zaman Kartal huzurlu bir yer. Kartal'da rakamlar daha olması gereken yerde değil. 5 yıl önce ben yüzde 30 diyordum belki yarısı olmuştur. Kartal'ın fazla alanı yok, bundan ötürü daha fazla büyüyemez. Dolayısı ile bu değişim ve dönüşüm de artık olacak ve Kartal değişecek. Bina sayısı artacak, hane sayısı artacak ama bu bir yerde duracak" dedi.

"KARTAL'IN CAZİBE MERKEZİNİN OLMASININ EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ ULAŞIM SORUNUNUN OLMAMASI ı"

Kartal'u ulaşımın çok kolay olduğunu belirten Öz, "Deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılıyor. Ulaşımla ilgili söyleyeceğim şudur Kartal'ın doğu batı istikametinde de, kuzey güney istikametinde de bir nokta haricinde sıkıntı yok. Hürriyet, Cumhuriyet Mahalleleri ile Topselvi Mahallesi arasındaki geçişte bir sorun var. Onu da Kadir Bey ile görüştük, planlama yapılacağını söyledi. O da yapıldığı takdirde Kartal'ın bütünün de ulaşım sorunu olmayacak. İnsanların Kartal'ı tercih etmesi ve kent içinde çalışmasının temelinde de ulaşım sorununun olmaması yatıyor. Tren yolunun geçişlerinde sorun vardı. Marmaray ile o sorun da ortadan kalkacak. Ama Kartal'ın dışına çıktığımızda hep birlikte yaşıyoruz ulaşım sorununu" diye konuştu.

"KARTAL'DAKİ İNSANLARIN KİRA GELİRLERİYLE BİRLİKTE KENDİLERİNE SUNULAN OLANAKLAR DA ARTTI"

Öz, konuşmasında şunları kaydetti: "Ekonomik statüyü biraz konuşalım. Elimdeki çizelgede 2012-2014-2016 hane geliri en yüksek bölümleri ölçerek yaptık. 2012'de yüzde 2.1 olan A grubu insan oranı; 2014 yılında yüzde 4.3'e, 2016 yılında ise yüzde 6.6'ya yükseldi. 2012'de yüzde 10.2 olan B grubu yani beyaz yakalı Kartallı oranı 2014 yılında yüzde 13.6 iken 2016'da ise yüzde 19.8'e yükselmiş. Ama en önemli değişim orta direkte meydana geliyor. C1 yani orta direk insan oranı 2012 yılında yüzde 22.5 iken 2014'te yüzde 26.8, 2016'da ise yüzde 31.7 oluyor. C2 yani orta direğin biraz altındaki Kartallıların oranı 2012'de yüzde 46.9, 2014'te yüzde 42.4, 2016'da ise yüzde 30.1 oluyor. Bu tabloyu gördüğümüz zaman yola devam ediyoruz diyoruz. Bu neden böyle oldu? Nedeni; Kartal'daki insanların kira gelirleriyle birlikte kendilerine sunulan olanaklarının artmış olması" dedi.

"HALKIN MUTLU YAŞAYACAĞI BİR KENT OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Halkın mutlu yaşayacağı bir kent oluşturmak istediklerini belirten Öz, "Ben belediye başkanıyım. Emlağın değeri ile ilgili bilgi bende mevcut değil. Halkın beklentileri hakkındaki bilgi bende var. Halk ne istiyor, beklentileri nelerdir, Kartal ile ilgili düşünceleri nedir, bu kentte yaşamaya devam edecekler mi, bunları araştırmak üzere TAK Kartal (Tasarım Araştırma Katılım) ile birlikte bir çalışma yaptık. Bu çalışmada da şunu gördük ki Kartallı Kartal'da kalmak istiyor. Deprem Dönüşümü, Yerinde Dönüşümü yapıyoruz. Ama en önemlisi de Kentsel Dönüşüm yapıyoruz. Daha yapılmamış yerler var. Büyükşehir'den plan notlarını bekleyen yerler var. Bunlar ile ilgili düşünceler nedir? TAK Kartal, gelecek Cumartesi günü de mahallelerde 15 dakikalık yürüyüş mesafesindeki ihtiyaçların neler olduğunu tespit edecek. Plan notlarımızı ona göre yapacağız. Halk ihtiyaçlarına ulaşabilecek yakınlıkta olsun istiyoruz. Halkın mutlu olacağı planı bizim yapmamız lazım. Biz belediyeci olarak yatırımcıya da sizin için ne yapabiliriz diyoruz. Ufak da olsa büyük de olsa herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Halkın mutlu yaşayacağı bir kent oluşturmak istiyoruz.

2 Haziran'daki 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi'nde yerel yönetim olarak geçmişten geleceğe Kartal'ı bir bütün olarak ele alacağız. 100 yılın planlamasını yapmamız lazım. Dolayısı ile yık-yap dönemi bitmiştir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Altınok Öz Kartal'daki Değişim ve Dönüşümü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement