Başkan Arslan Çiğli'de Halk Günleri Başlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Arslan Çiğli'de Halk Günleri Başlattı

Başkan Arslan Çiğli\'de Halk Günleri Başlattı

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, çözüm odaklı çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, her salı halk günü yapmaya başladı.

11.06.2014 10:53  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, çözüm odaklı çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, her salı halk günü yapmaya başladı. Başkan Arslan, yaptığı ilk halk gününde, belediye bürokratlarıyla birlikte vatandaşın istek ve sorunlarını dinledi.

Halka direkt ulaşmanın önemini vurgulayan, talep ve sorunları birebir dinleyerek anında çözüm üretmeye çalışan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu amacını gerçekleştirmek için halk günleri düzenlemeye başladı. Bundan sonra her salı saat 10.00 ile 12.00 arasında belediye konferans salonunda düzenlenecek halk gününde vatandaşlar rahatlıkla tüm talep ve şikayetlerini belediyeye iletebilecekler.

Göreve geldiği günden bu yana sosyal belediyecilik adına yapılması gerekenler için kolları sıvayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, seçim süresince her fırsatta dile getirdiği halkçı başkan kimliğine yakışır "halk günleri" projesini hayata geçirdi. Başkan Arslan, vatandaşlarla Çiğli Belediyesi meclis salonunda düzenlenen halk gününde bir araya geldi. Vatandaşların rahatlıkla taleplerini anlatabildiği halk gününde başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulunarak, vatandaşın öneri ve taleplerini anında çözüme kavuşturmak üzere notlarını aldılar.

Halk gününde parklardan kaldırımlara, çamur sahalardan bozuk yollara, bahçe sorunlarından işsizlik sorunlara kadar her türlü sorun bizzat Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından dinlendi, tek tek not edildi. Başkan Arslan, kısa zamanda çözülebilecekler için de bürokratlarına talimat verirken, Çiğli Belediyesi yetki alanına girmeyen konularda ilgili kurum ve kuruluşlara havale edildi.

HALKIN DOĞRUDAN BAŞKANA ULAŞMASI SAĞLANIYOR

Halkla yüz yüze konuşarak onların sıkıntılarını dinleyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, insan odaklı çalışmalar doğrultusunda gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri olduğunu, bu projeleri hayata geçirerek Çiğli'ye katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Çiğli'nin misyonu ve vizyonunu belirlerken de Çiğli'de yaşayanların şikayet, istek ve dileklerini dikkate alacaklarını vurgulayan Başkan Arslan, halk günlerinin özel bir amaca hizmet ettiğini belirterek, "Sizlerin yaşamında doğru gitmeyen şeyler olabilir. Bunlar direk bizimle ilgili olabilir ya da olmayabilir. Şunu bilmenizi isterim, biz Çiğli Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Halk günlerinde sizi dinleyeceğim. Fikirleriniz, önerileriniz bizim için çok önemli. Birlikte üreten, yönetime halkın da dahil olduğu bir anlayışı temsil ediyoruz. Vatandaşımız özgürce, demokratik bir şekilde düşüncelerini bizlerle paylaşmalıdır" dedi.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından bizzat dinlenen vatandaşlardan en çok iş bulunması yönünde talep geldi. Belediye bünyesinde herkesi çalıştırmalarının mümkün olmadığını dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, özel firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda iş taleplerine yanıt verdiklerini söyledi. Başkan Arslan, "İşsizlik gerçekten büyük bir sorun. Belediyemizde herkesi çalıştırmamız mümkün değil. Bu yüzden bünyemizde kurulan İŞKUR birimi sayesinde işletmelere istenen yeterlilikte işçi alınması için aracılık ediyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Arslan Çiğli'de Halk Günleri Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement