Başkan Asya, Ak Partililerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Asya, Ak Partililerle Bir Araya Geldi

Başkan Asya, Ak Partililerle Bir Araya Geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) il ve merkez ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri bir araya geldi.

16.03.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) il ve merkez ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri bir araya geldi.

Belediye Başkanı Feyat Asya, partililerle istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Asya, AK Partili olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını vurguladı. Asya, "Siyaseti AK Parti'de yapmanın onurunu ve gururunu taşıyoruz. Çünkü burada bizim en büyük hedefimiz olan insanlarımızın birbirleriyle kardeşçe barış içerisinde yaşama ve Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni hayata geçiren bir partinin fertleriyiz. Kalkınma da yaşanan gelişmelerden dolayı AK Parti'nin bir neferi olmaktan büyük onur duyuyoruz. Ulaşım noktasında şehirleri duble yollarla birbirlerine bağlayan bir hükümetin neferleri olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

AK Parti hükümetinin Muş'a büyük önem verdiğine değinen Asya, "İçme suyu sıkıntısını yaşadığımız ilimizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na defaten gittik. En sonun da ise Sayın Başbakanımızın huzurunda içme suyu projesinin yapılması için söz aldık. İnşallah içme suyu noktasında Alparslan-2 Barajı'nda arıtma tesisi kurmak suretiyle Muş, Hasköy, Korkut ve ovadaki bütün beldelerimiz ile birlikte üniversitemizin kampüsüne içme suyu projesini başlatmanın, 2016 yılında ise yatırım programına alınacağı taahhüdünü aldık" şeklinde konuştu.

"BU YIL MUŞ İÇİN HİZMET YILIDIR"

Muş'ta bazı mahallelerde halen kanalizasyon sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Asya, "AK Parti hükümeti döneminde 73 tane köyümüze Toprak Reformu Genel Müdürlüğü marifetiyle kanalizasyon yapılmış ama Muş'un Muratpaşa, Saray ve Yeşilyurt Mahallesi'nde hala kanalizasyon, asfalt ve içme suyu gibi sıkıntılar yaşanıyor. Kendi programımızı yaptık. 2015 yılında ne yapacağız, ne edeceğiz, eksiklerimizi meclisimizle konuşup tartıştık. İçme suyu ve kanalizasyon projesinin birinci etabını yapacağız. Bu hafta da doğalgaz firmasını davet ettik. Doğalgaz firması ile birlikte alt yapı çalışmalarımızı başlatacağız. Doğalgaz yılda iki tane mahallemize yapılacak, 5 yılda bitireceklerini söylediler. En hızlı şekilde bitirme protokolünü yapacağız inşallah. Doğalgaz ile birlikte hava kirliliğinden kurtulacağız. Belediye olarak öncelikli yollarımızı belirledik. Bu yıl hem kaldırım, hem parke hem de asfalt işlerimize hız vereceğiz. Ayrıca şehrimize modern bir terminal yapacağız. Hayvan pazarı ve sebze halimiz için süreci başlattık. Hem çevre düzenlemesi hem de ihata duvarlarını yapıp alt yapı çalışmalarını bitirip mayıs ayının sonuna doğru inşallah memleketimizin hizmetine sunmayı planladık. Karni Deresi'nin projesi bitti, projeyi bize takdim ettiler. Kalkınma Ajansı'na sunduk. 13 milyonluk bir projedir. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'a da sunduk, güdümlü proje desteğini istedik. Bu 13 milyonun yüzde 70'ini Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan alacağımızın müjdesini aldık. Memleketimiz için bir hizmet atağı inşallah bu yıl başlatacağız" ifadelerini kullandı.

"7 HAZİRAN GELECEĞİMİZ İÇİN İŞARET FİŞEĞİDİR"

7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin çok önemli olduğunu hatırlatan Başkan Asya, "7 Haziran seçimleri Türkiye'nin geleceğine atılacak ilk işaret fişeğidir. 13 yılda yapılanları artık kemale erdirmenin zamanı gelmiştir. Artık bu ülkenin denge taşlarını yerli yerine oturtmanın zamanıdır. Türkiye'nin artık vesayetlerden kurtulup başkanlık sistemi ile birlikte sivil bir anayasayı oluşturmanın zamanı gelmiştir. Barış sürecini nihayete erdirmenin zamanı gelmiştir. Biz siyaset yapan bütün herkese eşit mesafedeyiz. Ancak burada siyaset yapan her bir insan bizim kıymetlimizdir" şeklinde konuştu.

Başkan Asya'nın konuşmasının ardından İl Başkanı Namık Ergün de kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Asya, Ak Partililerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement