Başkan Atila'dan Muhtarlara "Sorunsuz Mahalle" Sözü - Son Dakika
Yerel

Başkan Atila'dan Muhtarlara "Sorunsuz Mahalle" Sözü

Başkan Atila\'dan Muhtarlara "Sorunsuz Mahalle" Sözü

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan CHP Bornova Belediyesi Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi.

07.04.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan CHP Bornova Belediyesi Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda yaşanan sorunları hızlı şekilde çözmek için mobil ekipler kuracakları bilgisini veren Atila, "Bu sistemde muhtar ve vatandaşlarımız, mahallerindeki sorunları bize bildirecek. Belediyemiz ise mobil araçlarla hizmet verecek Toptan Çözüm Ekiplerini buraya yönlendirecek. Bu şekilde basit sorunların çözümü, hızlı ve pratik şekilde sağlanmış olacak" diye konuşutu

Yerel seçimlerin ardından göreve başlayan Bornova Belediyesi Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, ilçedeki sorunları dinlemek ve çözüm önerilerini anlatmak amacıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda mevcut sorunların giderilmesi noktasında hızlı hareket etmenin önemine dikkat çeken Atila, "Yurttaşlarımız yaşadıkları mahallerindeki basit sorunların hızlı şeklide giderilmesini istiyor. Bunun yapmanın tek yolu acil müdehale edebilecek mobil birimler kurmak. Biz, seçimden önce 'Toptan Çözüm Ekipleri' projemizi açıklamıştık. Şimdi bu doğrultuda oluşturacağımız ekiplerle, mevcut sorunların giderilmesi için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Bornova'nın, ilçede yaşayan herkesin evi olduğunu belirten Atila, "Bornova Bizim Evimiz sloganından kastımız, burada yaşayan insanların kendi evlerindeki kadar rahat ve mutlu yaşabileceklerine dikkat çekmekti. Bizim yaklaşımımız da her zaman bu şekilde oldu. Siz nasıl ki, kendi evinizde huzurlu şekilde hayatınızı sürdürüyorsunuz; Bornova Belediyesi olarak bizler de, yurttaşlarımızın ilçemizde bu şekilde yaşamasını istiyoruz. Toptan Çözüm Ekipleri de bu anlayışın bir ürünü olarak ortaya çıktı. En kısa zamanda mobil ekiplerimizle, sorunlara anında ve yerinde müdehale edeceğiz" dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Toplantıda muhtarlardan yaşadıkları mahalle ve köylerle ilgili sorun ve çözüm önerilerini dosyalar halinde alan Atila, "Bizler, muhtarlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmalarımıza yön verecek; onlarla birlikte karar vereceğiz. Sonuçta, bir yerdeki sorunu en iyi bilen kişi, orada yaşayan insanlardır. Buradan hareketle bizlere verilen dosyaları titizlikle inceleyerek; aktarılan görüş ve öneriler doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Bizim amacımız, Ortak Akıl ile ilçemizi yönetmek. 'Ben yaptım oldu' zihniyeti hem siyasi duruşumuzla örtüşmez hem de sosyal belediyecilik anlayışımızla bağdaşmaz. Biz, karar mekanizmasında bütün yurttaşlarımızın fikirlerini alarak hareket etmek istiyoruz. Önüzümdeki dönemde bunu hayata geçireceğiz çünkü katılımcı demokrasinin özü buna bağlıdır" şeklinde konuştu.

AYRIM GÖZETMEDEN HİZMET

Sosyal belediyecilik anlayışının temelinde, toplumun her kesiminden insanının özgürce hizmet alabilmesi olduğunu kaydeden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize oy versin ya da vermesin, ilçemizde yaşayan bütün yurttaşlarımıza hizmet götürmek belediyemizin asli görevi. Bizim anlayışımız ayrımcılık yapmadan, herkese eşit mesafede ve sosyal payda gözüterek projeler üretmek ve bunları uygulamak üzerine kurulu. Bornova'nın en uzuk mahallesine nasıl hizmet gidiyorsa, en merkezi yerine de aynı hizmet gidecek. Bunun tartışılacak hiçbir yönü yok. Biz, insan odaklı, var olmaya dayalı bir düşünce yapısına sahibiz. Dolayısıyla ayrım yapmak, ötekileştirmek, görmezden gelmek bizim inaçlarımıza da kurallarımıza da uymaz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Atila'dan Muhtarlara 'Sorunsuz Mahalle' Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement