Başkan Aydın'dan Türkmen Dernekleri'ne Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Aydın'dan Türkmen Dernekleri'ne Anlamlı Ziyaret

Başkan Aydın\'dan Türkmen Dernekleri\'ne Anlamlı Ziyaret

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede yoğun bir nüfusa sahip olan Afganistan Türkmenleri’ni ziyaret etti.

02.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede yoğun bir nüfusa sahip olan Afganistan Türkmenleri'ni ziyaret etti.

Ramazan ayında birçok sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın, bu seferki durağı Afganistan Türkmenleri Derneği oldu. Mahalle iftarları sonrası dernek üyeleriyle bir araya gelen Aydın, ilçede yaşayan Türkmenler'in sorunlarını dinledi.

Göçmenlerin yoğun olduğu Zeytinburnu ilçesinde nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturan Türkmenler'in sorunlarını masaya yatıran Aydın ve beraberindeki heyet, göçmen sorunları üzerine düşünce alış verişinde bulundu.

Suriye, Irak, Libya, Mısır vb. birçok ülkede yaşanan iç savaşların konuşulduğu ziyarette, Doğu Türkistan ile ilgili hassasiyete değinildi.

Zeytinburnu'nun, Türk vatandaşı olmayan milletlerin hayallerini kurmak için kilometrelerce uzaklıktan geldiği bir ilçe olduğunu belirten Aydın, "Zeytinburnu, Rumeli'den Balkanlar'dan Orta Asya'dan, Suriye'den iş, AŞ ve hayalleri uğruna gelen insanların yaşadığı bir şehirdir. Biz 300 bin nüfuslu bir aileyiz ve bizim kapımız herkese açık. Dünyanın farklı bölgelerinden gelmiş insanlarla, Balkanlar'dan, Afganistan'dan, Suriye'den, Orta Asya'dan gelen insanlarla soframızı paylaşıyoruz. Bu benim için çok anlamlı oluyor. Rabbimden niyazım, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan iç savaşları sona erdirmesi ve bölgemizde barışı hakim kılmasıdır" dedi.

Aydın, son olarak Zeytinburnu halkından, dünyanın farklı bölgelerindeki mazlumlara dua etmelerini rica etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aydın'dan Türkmen Dernekleri'ne Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement