Başkan Ayhan Suriyeli Aileye Kirve Oldu - Son Dakika
Güncel

Başkan Ayhan Suriyeli Aileye Kirve Oldu

Başkan Ayhan Suriyeli Aileye Kirve Oldu

Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli gençler Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'ın kirvelik yaptığı düğünde dünya evine girdi.

04.11.2014 10:41  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Süleyman şah çadır kentinde yapılan düğüne Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, eşi Ayşe nur Ayhan, Ak parti ilçe teşkilatı başkanı İbrahim Yıldık, çadır kent müdürü Hüseyin Ortaç, müdür yardımcıları Yasin Seyhan, Hasan Öztürk, Abdulkadir Alptekin ve bir çok Suriyeli misafir katılım gösterdi.

Yaklaşık iki yıldır Süleyman şah çadır kentinde yaşayan Cabir Savas ve Rahaf Hüsni idlib'in teftenas ilçesinden gelerek çadır kente yerleştiler. Alınan bilgiye göre; Bu iki genç birbirlerini severek ailelerine durumu anlattılar. Düğün yapmak için çadır kent yönetiminden izin alan aileler gerekli düğün hazırlıklarına başladı. Damadın ailesi damada kirve olması için Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'a durumu ilettiler. Başkan Ayhan ise düğünün bütün masraflarını üslenerek, kirve olmayı kabul etti.

Yapılan düğün töreninde Ayşe nur Ayhan'ın kız evinden gelini alarak damadın evine getirmesiyle başladı. Yapılan takı törenin ardından yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından Suriyeli çiftler davullu zurnalı bir törenle çadır kentte dünya evine girdi.

Ülkemize gelerek Süleyman şah çadır kentinde dünya evine giren gençlere kirvelik yapan Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, bu tür törenlerin iki ülke insanlarını daha da yakınlaştırdığını ifade etti. Doğu toplumlarında kan bağı olmadan akrabalık bağı oluşturan kirvelik müessesini her zaman ayakta tutulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Ayhan yaptığı açıklamada; "Yaklaşık üç yıldır savaştan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli misafirlerimiz Türk kültürünü artık özümsediler. Tabi bu aileler bu mutlu günde bizi kirve olarak davet ettiler. Bizde onların bu mutluluğunu paylaşmak için hem de yanlarında bulunmak için geldik. Ben tekrar bu iki gencimize ömür boyu mutluluklar dilerim. Allahtan temennimiz biran önce bu savaşın bitmesini ve bu insanların biran önce vatanlarına dönmelerini temenni ediyor Allahtan bu çiftimize mutluluklar diliyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ayhan Suriyeli Aileye Kirve Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement