Başkan Azizoğlu'ndan Turizm Atılımı - Son Dakika
Yerel

Başkan Azizoğlu'ndan Turizm Atılımı

Başkan Azizoğlu\'ndan Turizm Atılımı

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu Çıldır Gölünün turizme kazandırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

12.10.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu Çıldır Gölünün turizme kazandırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Aktaş Sınır Kapısının da açılmasıyla beraber büyük bir potansiyele sahip olacağını düşünülen Çıldır Gölünün yaz ve kış turizmine kazandırılması için çalışmalar başlatan başkan Azizoğlu Ardahan İl Genel Meclisini ziyaret etti. İl genel Meclisinden Çıldır Gölünün turizme kazandırılması için destek isteyen Azizoğlu Meclis Konuşmasında "Aktaş Sınır Kapısı, Yapımı devam eden Barajlarıyla Çıldır önemli bir potansiyelle sahip olan ilçemiz, turizm anlamında da ilerleme kaydederek bölge ekonomisine katkı sunacak bir vizyona sahiptir. Çıldır gölünü Yaz ve Kış turizmine kazandırdığımız taktir de ilçemizin kalkınması daha üst düzeyde olacaktır. Çıldır gölünün doğal yapısını koruyarak imara açılmasıyla birlikte Çıldır belediyesi olarak Çıldır gölü etrafında ahşap yapılar oluşturacağız. Göl etrafında kamelyalar, Ahşap restoran ve Bungalov tarzı evler yapacağız. Özel idarenin Çıldır Gölü kenarında bulunan arazisinin Belediyemize tahsis edilmesi halinde çalışmalarımız hız kazanacak ve Çıldır gölü doğal güzelliğin yanında tesisleşme olarak da hizmet vermeye başlayacaktır. Bu konu ile İlgili olarak Belediyemiz gerekli yazışmaları başlatmış bulunmaktadır. Siz değerli meclis üyelerimizin de desteğiyle tahsisin sağlanmasının ardından Çıldır Gölü tesisleşme olarak da yol kat etmeye büyümeye ve turizm potansiyelini artırarak hizmet vermeye başlayacaktır" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Azizoğlu'ndan Turizm Atılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement