Başkan "Bağırganlı Bu Projeyle Daha Güzel Olacak" - Son Dakika
Güncel

Başkan "Bağırganlı Bu Projeyle Daha Güzel Olacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Bağırganlı Sahil projesinin yapılacağı müjdesini vatandaşa kendisi verdi.

03.08.2015 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin tüm sahillerinin geri kazandırılmasının yanı sıra mevcut olanlarının da güzelleştirilerek halkın kullanımına açan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra'nın Bağırganlı sahilinde vatandaşlarla bir araya gelerek bu bölgeye uygulanacak sahil projesini anlattı. Bağırganlı Sahil düzenlemesinin çevreye, kentimize ve insanımıza önemli bir dinlenme yeri oluşturacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Karadeniz sahillerimiz her geçen gün daha değerli bir hale geliyor. Projemizi bitirdiğimizde Bağırganlı diğer köylerimiz ve sahillerimiz gibi güzel hatta daha güzel olacak. Doğal güzelliğiyle birlikte yapacağımız bu çalışma Bağırganlı'ya renk ve canlılık katacak" dedi.

PROJEDE HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bağırganlı Sahil projesinde halkın ihtiyaçlarına göre belirlenirken, görsel güzelliği de bir hayli dikkat edilmiş. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan'ın katılımcılara direk projenin detaylarını anlatırken, projenin bu deniz sezonu sonrasında başlanacağı ve gelecek sene deniz mevsiminden önce de en geç açılacağı bilgisi de vatandaşlara verildi. Projede bir adet bay ve bayan mescid, bir adet tarihi çeşme ile sergi ve köylü satış birimleri yapılacak. Plaj voleybol sahaları da yapılacak Bağırganlı da çocuk oyun alanları, macera parkuru ve spor alanları gerçekleştirilecek. 200 araçlık otoparkın yapılacağı sahilde düzenlemesinde Çadır Kamp Alanları da mevcut olacak. Yaklaşık 2 kilometre Desenli baskı beton yürüyüş yolunun yanı sıra doğal toprak zemin yürüyüş parkurları da halkın kullanımına kazandırılacak. Aydınlatma ve kameriyelerin de olacağı sahil çalışmasında Bağırganlı, ismine yakışır bir hale gelecek.

"SAHİLİMİZİN HEPSİ HALKIN KULLANIMINDA"

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç'in de bulunduğu toplantıda, vatandaşlardan gelen talep ve istekler de dinlendi. Başkan Karaosmanoğlu burada, "Kocaeli'de ki sahil düzenlemelerimizin hepsinde halkımız faydalanır. Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerimiz hafta bir, yazları ise daha fazla su numuneleri alır ve kontrollerini yaparlar. Plaj hizmeti verdiğimiz sahillerde en küçük bir tehlike olursa, burada yüzmek tehlikelidir levhasını çakarlar. Belediyelere de bunu iletir, burada hizmet vermeyin bilgilendirmesini yaparlar" açıklamasını yaptı.

"ARITMALARIMIZ DEVREDE"

Başkan Karaosmanoğlu, "Kandıra bölgemizde arıtma tesislerimizi yaptık. Pırıl pırıl çalışıyorlar. Bağırganlı da eskiden kanalizasyonlar geliyordu buraya kirlilik yapabiliyordu. Ama şimdi arıtmamızı yaptık ve çalışıyor. Kandıra merkezde, Cebeci'de büyük bir arıtmamız var. Bunları on sene önce konuşsak hayal konuşuyorlar derlerdi. İçme suyu arıtma tesislerimiz ve Barajımız var. Barajımızın etrafında ki bütün köylerin kollektörlerini ve Allaha şükür alt yapı yatırımlarını da yaptık" ifadelerini kullandı. Toplantı sonrasında Bağırganlı'da gerçekleştirilecek bu proje için vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan 'Bağırganlı Bu Projeyle Daha Güzel Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement