Başkan Baran'dan Dünya Barış Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Baran'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Başkan Baran\'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

01.09.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran mesajında, "Dünyada, demokrasiye, temel insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne inanan, dünya insanlığının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşaması için savaşlara değil, barışa ihtiyaç vardır. Ülkemiz son günlerde bölücü terör belası nedeniyle zor bir süreçten geçmektedir. Bin yıldır bu topraklar üzerindeki kardeşliğimizi bozmaya çalışan bu terör belasına en güzel cevabı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve kollayarak verebiliriz" dedi.

Huzursuzlukların, savaşların tek çaresi 'Barıştır' diyen Baran, "Barış, güven içerisinde huzurlu bir yaşamın mimarıdır. Barışın önemi ve değeri, binlerce yıllık kan dökmeleri ve boğazlaşmalar sonucunda, insanlığın acı deneyimleriyle öğrenilmiştir. Yine aynı şekilde dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan huzursuzlukların, savaşların tek çaresi barıştır. İsrail Gazze saldırılarını bir dahaki sefere kadar sona erdirdi. Ancak Filistin'de ne savaş ne de sorun sona erdi. Müslüman coğrafyada çatışmanın bulunduğu yerler Filistin, Irak ve Afganistan'la sınırlı değil. Bunların gölgesinde kalsa da, İslam coğrafyasının diğer parçaları Doğu Türkistan, Keşmir, Cezayir, Tunus, Etiyopya, Burma, Moro, Çeçenistan, Lübnan, Pakistan, Keşmir, Hindistan, Somali, Sudan, Çad, Açe, Özbekistan, Mısır, Sudan, Sri Lanka, Cezayir ve daha pek çok bölgede savaş, çatışma ya da krizler sona ermedi devam ediyor. Bu nedenle dünyamızda barış ve sükunete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Baran, "Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için, dinimiz, dilimiz, inancımız ne olursa olsun önce insan olduğumuzu unutmamalıyız. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, bu güzel ve anlamlı günün ülkemizde ve dünyada, barış ve dostluk günü olmasını diliyorum. Bu güzel günde dostluk, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının bu coğrafyada yeniden can bulmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Baran'dan Dünya Barış Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement