Başkan Bozkurt'tan "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Bozkurt'tan "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

10.12.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Bozkurt, yayınladığı mesajında çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansıması olduğunu kaydetti. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'de insan haklarına saygı, anayasanın değiştirilemez ilkeleri arasında olduğunu belirten Başkan Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışıyla kökleşen yönetim geleneğimizin, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulması için çalışan hükümetimiz, sadece vatandaşlarımızın değil tüm dünya insanlarının haklarıyla ilgilenmektedir. Nerede yaşanırsa yaşansın, gerçekleşen insan hakları ihlalleri sadece o ülkenin sorunu değil tüm insanlığın ortak sorunu olduğu için, başta yaşama hakkı olmak üzere bir devletin kendi vatandaşları da olsa yapmış olduğu ağır insan hakları ihlallerine kayıtsız kalınmamalıdır. Mağdur ve mazlumun bu konuda yükselen sesi ve uluslararası arenada insan haklarının ve adaletin savunucusu olmaktadır. Sadece ulusal alanda değil uluslararası arenada da insan hakları ve adalet izlemiş olduğu politikaların temel eksenini oluşturmaktadır.

Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyor; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Bozkurt'tan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement