Başkan Çakır, Darende'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çakır, Darende'de İncelemelerde Bulundu

Başkan Çakır, Darende\'de İncelemelerde Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri gezip, bazı mahallelerde incelemelerde bulundu.

27.05.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri gezip, bazı mahallelerde incelemelerde bulundu.

Geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Darende Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanvekili Durmuş Doğan, bazı daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Çakır, inceleme gezisi sırasında Darende Belediyesini de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Darende Belediye Başkanvekili Durmuş Doğan, Darende Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında Çakır'a bilgi verdi. Belediye ziyaretinin ardından Darende Esnaf Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret eden Çakır, daha sonra Darende ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Darende Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı tarafından Çakır'a Osmanlı Tuğrası hediye edildi. Günpınar, Balaban, Karabayır mahallelerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları da yerinde inceleyen Çakır, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Ziyaretlerin ardından meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Öğretmenevi'nde bir araya gelen Çakır, Darende'nin sorunlarını ilk ağızdan dinledi.

Darende'nin sorunlarıyla ilgili olarak Çakır'a bilgiler veren Darende Belediye Başkanvekili Durmuş Doğan, 3 temel sorunlarının olduğunu, çözümü için de Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükşehir sürecinden sonra Malatya'da gözle görülür bir kalkınma hamlesinin başladığını vurgulayan Doğan, "Bu kalkınma hamlesi Darende'ye de yansıdı. Yaklaşık 30 mahallemizi ilgilendiren içme suyu, terminal, imar planı konularında çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Çakır ise Büyükşehir Belediyesinin, Darende ilçesinde yapmış olduğu çalışmalar ile yapacağı projeler hakkında bilgi verdi. Malatya'nın bütün ilçelerinin gelişip büyümesinin Malatya'yı güçlü bir yapıya kavuşturacağını belirten Çakır, "Biz bu yapıyı oluşturmak için kısa, orta ve uzun vadede çalışmalar yaptık. İmar, turizm, ulaşım, tarım, depremsellik gibi birçok başlıkta master planları yapıyoruz. Bu planlara ilçelerimizde dahildir. Biz ilk adımı alt yapı projeleriyle attık. Malatya'nın her noktasına sıfırdan başladık. Bu alt yapı yatırımlarının toplam bedeli 400 trilyon, bu projeleri aşama aşama hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. Malatya'nın 12 bin kilometreyi aşan bir yol ağı olduğunu dile getiren Çakır, "Biz geçtiğimiz yıl bin 200 kilometre yol çalışması yaptık. 5-6 yıllık yatırımı 1 yıla sığdırdık. Biz insanların hayatlarını nasıl kolaylaştırırız diye mücadele ediyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Darende'de bu yılda 150 km. üzerinde yol çalışması yapacağız. Kültür merkezi yapacağız. İlçemizin ihtiyaç duyduğu otobüs terminalinin hazırlıklarına başladık. Gökpınar-Sarıca suyu için tüm girişimlerimizi yaptık. 30 mahalleyi ilgilendiren bu su kaynağını Darende'ye kazandıracağız. DAP'a hazırlayıp sunduğumuz birçok proje var. Bunlar hayata geçtiğinde Darende daha da güzel olacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Balaban Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi tarafından Darende'ye yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı Çakır'a işlemeli porselen tabak hediye edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çakır, Darende'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement