Başkan Çakır, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çakır, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Başkan Çakır, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarlar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

28.06.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarlar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Dede Korkut Lokantasında düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç ile çok sayıda muhtar katıldı. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının anlamına uygun yaşanılmasının önemine değinerek, muhtarların vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve yardım edenle yardım edileni buluşturduklarını söyledi.

Başkan Çakır, Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve ibadet ayı olduğunu belirterek "Bu ayda ibadetimizi yaptığımız kadar, çevremizdeki dar gelirli muhtaç insanlara da yardım etmemiz çok önemli. Muhtarlarımız mahallelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımların ulaşmasında önemli bir görev üstlenmekte. Muhtarlarımızın yardım edenle yardım alanı buluşturuyor olması çok önemli. Bu ulvi görevi gerçekleştiren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan ayı içerisinde büyükşehir belediyesi olarak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çakır, "Büyükşehir belediyesi olarak bu yıl Ramazan ayında iftar programları, iftar sonrası programlar ile vatandaşlarımızın yanında olmayı amaçlıyoruz. Gezici aşevi ile her mahallede iftar programları düzenliyoruz. Bunun yanında çarşı iftarları ile ilçelerimizde vatandaşlarımızla birlikte iftar yapıyoruz. İftar programları beraberliğimize ve kardeşliğimize büyük katkı sağlıyor. Bu kardeşliğin ve beraberliğin bütün coğrafyaya yayılması gerekiyor. İslam coğrafyasında akan kanların durması en büyük duamız. İftar ve sahur vakitlerinde yaşanan terör eylemleri, yaşanan olaylar bize ters düşen hareketlerdir. Ülkemizin birlik ve beraberliği çok önemli. Biz, birliğimizin ve beraberliğimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu birlik ve beraberliğin Ramazan ayında daha da kuvvetlendiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Malatya'daki bütün muhtarları aynı sofrada bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden muhtarlar, buradaki asıl amacın iftar açıp yemek yemek değil, asıl amacın bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde sohbet ve muhabbet olduğunu söylediler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çakır, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement