Başkan Can, Olayların Yaşandığı Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Can, Olayların Yaşandığı Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Yaptı

Başkan Can, Olayların Yaşandığı Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Yaptı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, kentte sağlanan huzuru ve barışı kimsenin bozamayacağını söyledi.

18.08.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, kentte sağlanan huzuru ve barışı kimsenin bozamayacağını söyledi.

Başkan Can, son dönemde bazı mahallelerde yaşanan yasadışı sokak gösterileri ve kamu mallarına zarar verilmesi nedeni ile gösterilerin yoğun olarak yaşandığı mahalle muhtarları ile makamında bir araya geldi.

Yapılan görüşmede olayların çıktığı mahallelerden mahalle sakinlerinin tamamına yakının huzursuz olduğu belirtildi.

Belediye olarak tüm mahallelere eşit olduklarını ifade eden Başkan Can, belediye hizmetlerinin, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, partili partisiz demeden her bölgeye eşit bir şekilde götürülmekte olduğunu, belediye imkanları çerçevesinde gelen taleplerin değerlendirilmeye çalışıldığını, şehrin tüm mahallelerinde içme suyu, kanalizasyon, park, kaldırım, yol, atıkların toplanması, aydınlatma, ilaçlama gibi hizmetlerin düzenli olarak yapıldığını, mahalleler arasında hiçbir ayrım yapılmadığını, hiç kimsenin dışlanmadığını şehirde barış ve dostluk içerisinde yaşamak için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları fazlası ile yerine getirdikleri belirtti.

Başkan Can, "Özellikle kenar mahallelerde yapılan provokasyonlar sonucu yasadışı sokak gösterilerinin yapılarak halkın huzurunun bozulduğu, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılmaya çalışıldığı bir ortam oluşturulmaya çalışılması son derece üzücüdür. Yapılan gösterilerde belediyemize ait araçlara taş ve sopa ile saldırılarak zarar verilmekte, bölge halkının daha emniyetli bir şekilde yaşaması için belediyemiz tarafından yapılan aydınlatma direkleri tahrip edilmekte, vatandaşların evsel atıklarını attıkları çöp konteynırları yakılmakta ve bir anlamda hizmetler engellenmeye çalışılmaktadır. Bu durumun böyle devam etmeyeceğini herkesin bilmesi lazım" dedi.

Mahalle sakinlerinin de olaylara karşı olduğunu vurgulayan Başkan Can, "Tüm vatandaşlarımızın, bu olaylara katılan evlatlarına, akrabalarına, komşularına sahip çıkarak demokratik bir düzen içerisinde yaşamaya devam etmesi, tüm insanlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için şarttır.

Bu şekilde gösterilerle hiç kimsenin bir sonuç alması imkanı da yoktur. Yapılan bu hizmetler bölgede oturan vatandaşlarımız için yapılmakta olup bunların korunması da bir anlamda bu hizmetlerden yararlanan kişilere düşmektedir. Bu gösterilere karışanlar halkı huzursuzluğa sevk etmenin yanında kendine hizmet getirilmesine karşı çıkmakta bu tür eylemlerle bizzat kendi yaşadığı mahalledeki insanların huzurunu kaçırmaktadır ve mahalle sakinlerinin de yüzde 99'nun tasvip etmediği bir gerçektir. Geçtiğimiz süreç içerisinde cenaze aracımız yakılmış, mahalle içerisinde hizmet veren belediyeye ait toplu taşıma aracı hedef alınarak pompalı tüfekle ateş edilmiş, aydınlatma direkleri kullanılamaz hale getirilmiş, çöp konteynerleri yakılmış, ve nihayetinde yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde şehir mezarlığı içerisinde bulunan cami kurşunlanmıştır. Bunu yapan kişilerdeki mantığı anlamanın imkanı yoktur. Herkesin yararlandığı acılarının paylaşıldığı, ibadetin yapıldığı bu kutsal mekandan ne istenmiştir de kurşunlamak gafletini göstermişlerdir.

Türkiye'yi karıştırmak isteyenler elbette umduklarını bulamayacaklardır. Düzenlenen izinsiz gösterilerde, kamu mallarına zarar verilmesi, hiçbir şekilde açıklanamaz ve kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Ülkeyi karıştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini altını çizen Başkan Can, "Bu vatan; Türküyle-Kürdüyle, Lazıyla-Çerkeziyle hepimizin. Bu ülkeyi karıştırmaya çalışanların oyununa gelmeyelim. Kentimizde sağlanan huzuru ve barışı kimse bozmaya çalışmasın. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere asla ve asla fırsat vermeyeceğimizi sizlerin huzurunda bir kez daha söylüyorum.

Biz bu şehirde var olması gereken huzur ve güven ortamının teminatı olarak bu göreve talip olduk. Bu huzur ve güven ortamının bozulmaması ve vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde yaşayabilmesi adına üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz insanlar arasına nifak sokmaya, insanlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışan bu kendini bilmezlerin tuzağına düşmeyeceğiz, ama hizmetlerin devamı için de yapılan hizmetlerin korunmasını, sahip çıkılmasını bu hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımızdan bekleyeceğiz.

Bizlerin görevi yol, park yapmanın yanı sıra çocuklarımıza yaşanabilir şehir bırakmaktır. Bize göre hizmeti yapmaktan öte, yapılan hizmeti o kentte yaşayanların kendi malı bilmesi, öz malına sahip çıkar gibi sahiplenmesi en büyük idealimizdir.

Yine bizim yönetim anlayışımız; kentte yaşayan tüm insanların kaynaşması, dayanışması ve hemşehricilik bilincinin gelişmesi çabalarını geliştirerek, barış, huzur ve kardeşliği sağlamak en öncelikli görev sayan bir anlayıştır" ifadesini kullandı.

Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ve diğer muhtarlar, Başkan Can'ın göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ederken, olaylardan kendileri de rahatsız olduklarını, üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Can, Olayların Yaşandığı Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement