Başkan Canlı'yı Yaralayan Sanığın Davası Ağır Cezada Görülecek - Son Dakika
Güncel

Başkan Canlı'yı Yaralayan Sanığın Davası Ağır Cezada Görülecek

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı bıçakla yaralayan Erkan Şanlıtürk'ün yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

05.10.2011 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı bıçakla yaralayan Erkan Şanlıtürk'ün yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Olay Gümüşhane'de, 24 Temmuz 2011 tarihinde yapılan Kuşburnu Pestil ve Kültür Festivali kapsamında Davut Güloğlu ve Göksel konseri sonrasında Karaer Mahallesi'nde meydana geldi. Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Erkan Şanlıtürk arasında tartışma çıktı. Tartışmada Şanlıtürk, Canlı'yı bıçakla sol koltuk altından yaraladı. Olaydan sonra teslim olan Şanlıtürk hakkında 'kasten yaralama, hakaret ve tehdit' suçlarından dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Erkan Şanlıtürk, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Davanın ikinci duruşması bugün Gümüşhane Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuksuz olarak yargılanan Erkan Şanlıtürk de hazır bulundu. Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın avukatı Ali Haydar Dereli, "Sanığın eylemi sonucu bıçak hayati bölge olan kalbin 5 santimetre yanına isabet etmiştir. Yapılan eylem adam öldürmeye tam teşebbüs suçunu oluşturur. Bu durumda yaralamanın basit olmasının önemi yoktur. Önemli olan saldırının yapıldığı bölgenin hayati bölge olmasıdır. Bu nedenle dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi gerekmektedir" dedi.

Sanık avukatı İsmail Taştan ise olayın Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın müvekkilinin yüzüne su serpmesiyle başladığını belirterek, "Adam öldürmeye tam teşebbüs suçunun yasal unsurları oluşmamıştır. Ortada basit bir çizik vardır. Ciddi bir yaralanma, ölüm tehlikesi geçirilecek bir yaralama söz konusu değildir" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, sanık Erkan Şanlıtürk'ün eyleminin adam öldürmeye teşebbüs kapsamında olma ihtimalini gözününde bulundurarak, bu suçlara bakma yetkisinin Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde olması nedeniyle dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Sözkonusu davanın dosyası Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. - Gümüşhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Canlı'yı Yaralayan Sanığın Davası Ağır Cezada Görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement