Başkan Çelik, "Erkilet'e Gençlik Merkezi Kuruyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, "Erkilet'e Gençlik Merkezi Kuruyoruz"

Başkan Çelik, "Erkilet\'e Gençlik Merkezi Kuruyoruz"

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erkilet General Emir İlköğretim Okulu’nu gençlerin eğitimi için merkez yapacaklarını söyledi.

09.02.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erkilet General Emir İlköğretim Okulu'nu gençlerin eğitimi için merkez yapacaklarını söyledi.

Restorasyon ve rolöve çalışmaları sürdürülen Erkilet General Emir İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunan Başkan Çelik, "Yıllarca metruk halde kalan bu tescilli yapı Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan protokolle Kocasinan Belediyesi bünyesine geçti. Kullanılmayan metruk vaziyetteki General Emir İlköğretim Okulu için uygun bir proje yaparak, gençlik merkezi olarak gençlerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Erciyes'e karşı Kayseri'yi kucaklayan bir manzaraya sahip, şehrin gürültüsünden uzak sakin bir mekanı gençlere tahsis edeceklerini vurgulayan Başkan Çelik, "İnşallah bu gençlik merkezini; lise öğrencilerimiz ve üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için çok farklı bir tesis yapacağız. Burada gençlerimizi hayata hazırlayacağız. Bu sakin mekanda gençlerimiz hem daha çok ders çalışma imkanı bulacak hem de kendilerini yetiştirmiş olacak. Şehirden uzak ama şehirle ve doğayla iç içe güzelliğe sahip bu mekanda gençlerimiz eğitim seviyelerini geliştirecek" şeklinde konuştu.

Çalışmaların yeni eğitim-öğretim dönemine kadar tamamlanmasını planlandıklarına dikkat çeken Başkan Çelik, "Yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan bu merkezde öncelikle yapmamız gereken röloveleri almaktır. Tescilli bir yapı olduğu için farklı bir mimari çıkarılamıyor. Düşüncemize, amacımıza uygun bir proje hazırlatıyoruz. Proje hazırlığından sonra ihale aşaması, restorasyon ve rölovasyon çalışmalarını gerçekleştirecek; gençlerimizin kullanımına hazır hale getireceğiz. Bu inşaat sezonunun sonuna çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki eğitim yılı içerisinde bu mekanı gençlerimiz için kullanılabilir bir merkez haline getireceğiz" şeklinde müjde verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, 'Erkilet'e Gençlik Merkezi Kuruyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement