Başkan Çelik, Mobilyakent'te İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, Mobilyakent'te İncelemelerde Bulundu

Başkan Çelik, Mobilyakent\'te İncelemelerde Bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplam 1100 işyerinin yer aldığı Mobilyakent’te incelemelerde bulundu.

07.10.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplam 1100 işyerinin yer aldığı Mobilyakent'te incelemelerde bulundu. Mobilyakent'in Türkiye'nin en büyük sitesi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Türkiye'nin gözbebeği Kayseri'de, Türkiye'nin gözbebeği bir proje bitirildi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mobilyakent'te süren çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı altyapı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde gören Başkan Çelik, Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve oda yöneticilerinden sitede bulunan iş yerleri ile ilgili bilgi aldı.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ESNAF SİTESİ"

Mobilyakent'in son durumunu proje üzerinde de inceleyen Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'de Türkiye'nin en büyük sitesinin yapıldığını söyledi. Mobilyakent'in her bakımdan üst seviyede bir site olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Bu site sadece Kayseri'nin, Orta Anadolu'nun değil Türkiye'nin konusunda en üst seviyede sitesidir. Büyüklük, işyeri sayısı, organizasyonu, inşaatın hızla bitirilmesi gibi her bakımdan üst seviyede bir site inşa edildi. 1100 işyerinin 700'ü çok kısa sürede bitirildi. Bu da bir Türkiye rekorudur. Dolayısıyla Türkiye'nin gözbebeği olan Kayseri'de, Türkiye'nin gözbebeği bir proje bitirilmiş durumda" dedi.

"100 BİN TON ASFALT DÖKÜLÜYOR"

Büyükşehir Belediyesi olarak sitenin alt ve üst yapısı için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Sitenin yol, su, kanal gibi tüm altyapısını bitiriyoruz. Hiçbir zaman senin işin benim işim demeden esnafın bir işi olunca koşuyoruz. Tabi ki inşaatlar çok güzel; ama asfalt yapılıp yollar bitince ütülü pantolon gibi iş kendini gösteriyor. Alt ve üst yapı bitince esnaf çok kısa sürede yeni işyerlerine gelecekler ve işlerine başlayacaklar. Tüm esnafımıza Rabbimden hayırlı işler temenni ediyorum. Burada Fevzi Çakmak Mahallesi kadar, en az üç dört mahallede kullandığımız kadar asfalt kullanıyoruz. 17 kilometre asfalt yapılacak yol var. Buradaki yollar mahalle aralarındaki yollar gibi değil. Tır araçlarının dahi dönebileceği genişlikte yollar asfaltlanıyor. Toplam 100 bin tondan fazla asfalt dökülecek. Kışa girmeden altyapısı biten her sokağa girip asfaltını yapıp esnafın hizmetine sunacağız. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrası esnafımızın. Esnafımız burada istihdam ve kaynak yaracak, vergi verecek" diye konuştu.

Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim de esnafa katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mobilyakent'teki işyerlerine taşınarak üretime başlayan bazı iş yerlerini de ziyaret ederek "Hayırlı işler" temennisinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, Mobilyakent'te İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement