Başkan Çelik, Rehnuma Derneğinin Faaliyetlerinden Bahsetti - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik, Rehnuma Derneğinin Faaliyetlerinden Bahsetti

Başkan Çelik, Rehnuma Derneğinin Faaliyetlerinden Bahsetti

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde faaliyetlerini aralıksız yürüten Rehnuma Derneği Başkanı Gaffar Çelik, dernek olarak yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

19.01.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde faaliyetlerini aralıksız yürüten Rehnuma Derneği Başkanı Gaffar Çelik, dernek olarak yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahta halkına hizmet etmek için var güçleriyle aralıksız çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Rehnuma Derneği Başkanı Gaffar Çelik, " Dernek olarak açıldığımız günden bu yana Kahta halkına hizmet edinmeyi görev bildik ve bu amaçla ekipler oluşturduk. Bu ekiplerimizden biri evde bakım hizmetini yürütmektedir. Sertifikalı arkadaşlarımızın bulunduğu ekibimiz yatalak ve engelli olan vatandaşlarımızı tespit ederek bu tespit ettikleri kişileri evlerinde ziyaret ediyor ve bu vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Sağlık taraması yapıp (Ateşini ölçüyor, nabız kontrolü, tansiyonlarını ölçüyor) ayrıca yemek yapmalarında, bulaşık yıkamalarında, evde temizlik yapılmasına ve çamaşırlarını derneğimize getirip yıkayıp tertemiz bir şekilde teslim edilmesine kadar, yardımcı oluyoruz. Bu ekibimiz haftada 3 gün akşamları bu ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Küçük de olsa hediye paketleri takdim ediyorlar. İkinci bir ekibimiz ise yardıma muhtaç aileleri tespit edip derneğimize gelen yardımları aracı olarak tespit ettikleri mağdur ailelere teslimatını gerçekleştiriyorlar. Maddi ve manevi olarak destek oluyorlar bir hastalık geçirmişlerse gönlünü alıp keyfini hoş edip psikolojik olarak üstesinden gelinmesine yardımcı oluyorlar. Gittikleri evlere küçük de olsa yardım paketleriyle gidiyorlar. Öğrencilerimize Cumartesi günleri matematik, din kültürü, Pazar günü Kur'an-ı Kerim ve Türkçe dersleri veriyoruz. Lise öğrencileri üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerine elimizden geldiğince burs veriyoruz. Suriyeliler için gıda, giyim, mutfak malzemesi, temizlik malzemeleri gibi yardımlarda bulunuyoruz. Çamaşır makinesi olmayan aileler için hafta sonları bu ailelerimizin çamaşırlarını getirip, yıkayıp, kurutup, temiz bir şekilde kendilerine teslim ediyoruz. Rehnuma-Der olarak Kahta'daki halkımıza hizmet etmek fakir aileleri tespit edip yardım etmek yatalak ve engelli insanlara bakım hizmeti yapmak maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa onlara seferber olmak istedik" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik, Rehnuma Derneğinin Faaliyetlerinden Bahsetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement