Başkan Çerçioğlu Uygur Türklerine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçioğlu Uygur Türklerine Sahip Çıktı

Başkan Çerçioğlu Uygur Türklerine Sahip Çıktı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha önce sözünü verdiği gibi Uygur Türklerine sahip çıktı.

24.07.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha önce sözünü verdiği gibi Uygur Türklerine sahip çıktı.

Aydın'dan Uygur Türklerine geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kucak açan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çağrısına Uygur Türkleri sessiz kalmadı.

Başkan Çerçioğlu'nun çağrısı üzerine biri kadın ve çocuk olmak üzere beş Uygur türkü Aydın'a geldi. Aydın gelen Uygur Türklerinden Abdurahman Aslaneli, Kurban Sıdık, Beytüllah Abdurrahmania Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret ederek, Uygur Türklerine gösterdiği destek ve ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Aydın halkının misafirperver ve duyarlı olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, "Uygur Türklerine tüm dünyanın gözü önünde baskı ve işkence uygulanmaktadır. Daha önce Uygur Türklerini Aydın'da kabul edip iş imkanı sağlayacağımızı açıklamıştık. Bu çağrımıza sessiz kalmayarak Aydın'a gelen soytaşlarımıza gerekli bütün desteği vereceğiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak zulümden kaçarak bizlere sığınan Uygur Türk ailelerine barınma ve iş imkanı da sağlayacağız" diye konuştu.

Aydın'a gelen Uygur Türklerine Başkan Çerçioğlu'nun talimatı ile kendi meslekleri olan imam, aşçılık ve bekçilik gibi iş imkanı ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde barınma imkanı sağlandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçioğlu Uygur Türklerine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement