Başkan Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünlerine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünlerine Sahip Çıkıyor

Başkan Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünlerine Sahip Çıkıyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, milli ve kutsal bir görev olarak gördüğü yerel tarım ürünlerini destekleme kapsamında Bozdoğan’da düzenlenecek etkinliğe katılacak.

21.04.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, milli ve kutsal bir görev olarak gördüğü yerel tarım ürünlerini destekleme kapsamında Bozdoğan'da düzenlenecek etkinliğe katılacak.

Modern uygulamalar ve yanlış tarım politikaları nedeniyle binlerce yıldır Anadolu topraklarında ekilen tohumlar ve geleneksel tarım yöntemlerinin hızla kaybolmakta olduğunu, bu kayboluşun önüne geçmek için de 2014 yılında başlattıkları 'Yerel Tarım Ürünleri Projesi'ni devam ettirdiklerini söyleyen Çerçioğlu, ilk olarak 2015 yılında Yenipazar ilçesinde 800 metrekare serada yürütülen çalışmalar ile 300 Bin adet yerel fideyi ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırdıklarını, 2016 yılında da Bozdoğan'da yerel tohumlardan fide üreten Bin 500 m2 büyüklüğünde ikinci bir sera kurduklarını hatırlattı.

Bu yıl 1 milyon 500 bin adet yerel fideyi vatandaşlarla paylaşmayı amaçladığını belirten Özlem Çerçioğlu, "Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl fide üretimimiz ve vatandaşlarımızla paylaşımımız devam edecektir. Bozdoğan Yerel Tarım Ürünleri Fide Serasında vatandaşlara ücretsiz olarak domates, biber ve patlıcan fideleri dağıtacağız. Bu fideleri tek yıllık bir ürün olarak görmeyip gelecek yıllara aktarılacak birer tohumluk olarak düşünebiliriz. Bu yıl fidelerini alan vatandaşlarımızdan sonbaharda tohumluklarını almayı ihmal etmemelerini, bizim ile birlikte bu tohumları gelecek nesillere aktarmalarını rica ediyoruz" dedi.

BU TOPRAKLARIN MİRASI

Yerel fide üretim seralarının her zaman vatandaşa açık olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, "Siz yeter ki ana mirasımıza, ata mirasımıza, bu toprakların mirasına sahip çıkın. Yeter ki yerel tohumlarımızdan üretilmiş fide isteyin. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak biz yerel tarım ürünlerimizi üretmeye devam edeceğiz" diyerek hemşerilerine seslendi.

2016 Yılında yerel tohumlarını proje kapsamında paylaşan Bozdoğanlılara teşekkür sertifikalarını sunacaklarını da belirten Çerçioğlu, yarın herkesi yerel fide almaya davet etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun yarın Bozdoğan da dağıtımı yapacağı yerel fideler arasında Menderes Domatesi, Düğme Domates, Reçellik Domates, Kemer Patlıcanı, Pala Patlıcanı, Gelin Çantası Patlıcanı, Şahnalı Biberi, Akçaköy Biberi, Yenipazar Etlisi ve Bozdoğan Hışımlar Biberi olacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünlerine Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement