Başkan Çetinkaya, Milli Eğitim ve Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çetinkaya, Milli Eğitim ve Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Çetinkaya, Milli Eğitim ve Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Kumluca’da eğitim kurumlarının sorunları ve ortak yürütülecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak toplantı gerçekleştirdi.

19.02.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da eğitim kurumlarının sorunları ve ortak yürütülecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak toplantı gerçekleştirdi.

Kumluca Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçede eğitim öğretim veren ilk, orta ve lise okullarının yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe olarak okullaşmada iyi durumda olduklarını, bunun yanında okullarda eğitim gören öğrencilerin sorunları ve fikirlerinin de yönetime dahil edilmesinin ilçenin gelişmesine ve özgür düşünceler konusunda büyük katkı sağlayacağını ümit ettiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIN GÖRÜŞLERİNE ÖNEM VERMELİYİZ"

Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyarete gelen Gül-Çetin Kaur Lisesi okul meclisi öğrencilerinin farklı ve güzel düşünceleri olduğunu gözlemlediğini ifade eden Çetinkaya, kendisinin önerisiyle harekete geçen Gül-Çetin Kaur Lisesi okul meclisi öğrencilerinin ilçedeki tüm okul meclisleriyle ortak toplantı yapma ve fikir alışverişinde bulunma konusunda çalışma başlattığını belirtti. Çetinkaya, "Okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, çocuklarımız. Biz her zaman çocuklara -Siz bizim geleceğimizsiniz- sözünü söylemde değil, bunu eyleme geçirerek geleceğimiz olan çocuklarımızın da, görüş ve fikirlerine önem vermeliyiz. Özellikle lise boyutunda öğrencilerimizi yönetime dahil edebilirsek, gelecek adına attığımız adımları daha doğru atmış oluruz. İlerleyen zamanlarda bu öğrencilerimize, ortaokul ve ilkokul öğrencilerimizi de dahil ederiz" dedi.

"OKUL MECLİSLERİNİN ORTAK TOPLANMALARI DEĞERLERE KATKI SAĞLAYACAK"

Öğrencilerin fikirlerinin, alacakları kararlar açısından önemli olduğunu ifade eden Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, şunları söyledi:

"Okullarda idarecilerin bu konularda çok duyarlı olduklarını ifade eden Girgin, "Öncelikle öğrencilerimizden gelen talepler okul idarelerimizde değerlendiriliyor ve uygun olması durumunda uygulamaya geçiliyor. Bugüne kadar uyguladığımız birçok uygulamada öğrencilerimizin görüşlerinin bizlere fikir vermesi açısından doğru olduğunu gözlemledik. Bundan sonrada bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Okul meclislerinin ortak olarak toplanmaları ve görüş ve fikir beyan etmelerinin de ilçemize, değerlerimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah geleceğe dönük iyi olur."

Toplantıda ayrıca bu yıl gerçekleştirilecek 16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinde öğrenciler içinde halk oyunları, ses yarışması ve atletizm gibi faklı etkinliklerin de yapılması, bu etkinlikler hakkında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çetinkaya, Milli Eğitim ve Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement