Başkan Çiftçi Bir Dizi İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çiftçi Bir Dizi İncelemede Bulundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bir dizi incelemelede bulundu.

15.12.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bir dizi incelemelede bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiftçi, tarihi hanlar bölgesinde yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi.

Proje çalışması tamamlanan ve onarıma alınan Mevlevihane Camisi'ne giden Çiftçi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra civardaki üstyapı iyileştirme çalışmalarını inceleyen Başkan Çiftçi, esnafların da talep ve önerilerini aldı.

Çiftçi, Şanlıurfa'nın yaşayan bir tarih olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin tarihe ve kültürel dokuya sahip çıkmaya çalıştığını bildiren Çiftçi, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmalarını inceledik. Bu bölgeyi kısa sürede tamamlayarak Şanlıurfa turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Kent merkezinde olduğu gibi Şanlıurfa'nın bir çok noktasında çalışmalarımız sürüyor. Abdurrahman Dede Camisi ve Türbesi'ni gün yüzüne çıkartmak için çalışma başlattık. Ayrıca Bozova ilçemizdeki Çarmelik Camisi'nin restorasyonun ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki dönem Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel turizmi için önemli bir süreç olacak."

Kızılkoyun Projesi'ni hayata geçireceklerine dikkat çeken Çiftçi, Kızılkoyun Arkeolojik Sit Alanı kazılarında bulunan 55 mağaranın ışıklandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra ziyaretçilere açılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Çiftçi Bir Dizi İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement