Başkan Çiftçi, DEDAŞ'ı Uyardı - Son Dakika
Güncel

Başkan Çiftçi, DEDAŞ'ı Uyardı

Başkan Çiftçi, DEDAŞ\'ı Uyardı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Dicle EDAŞ konusu sosyal olarak seçilmişlerin huzurunda bölgede bir sorun oluşturuyor" dedi.

12.01.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Binasında bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonundaki birinci birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi başkanlık yaptı.

Yoklama ve yazılı önergelerin ardından gündem maddelerine geçildi. Yazılı önergelerde son günlerde Urfa merkez ve ilçelerinde yaşanan enerji kesintileri en çok tartışılan konu oldu. Enerji kesintilerinin altında yatan nedenlerinin araştırılması için yazılı önerge veren Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu konunun araştırılmasını istedi.

ÇİFTÇİ: GEREKLİ OLAN GİRİŞİMLER YAPILDI

Önergenin kabul edilmesinin artından konuşan Başkan Nihat Çiftçi, "Gerçekten bizleri bölgede sıkıntıya sokan bir durum bu. Enerji dağıtım işi özelleştirilmiş bir durumdadır. Bölge müdürü ile gerekli görüşmeleri yaptım. Bölgeye intikal eden heyetimiz tarafından görüşmeler yapıldı. Bakanımıza konu iletildi. Yapılan çalışmalar neticesinde kesintilerin olduğu ifade ediliyor. Bölgemiz enerji açısından zor durumda fakat bizim de duyarlı davranmamız gerekiyor. Bilgiyle, konuşmayla, istişareyle yerel belediyelerin araya girmesiyle abone işlemi sağlanacak. Hiçbir hizmet bedelsiz değildir. Enerji de bunlardan bir tanesidir. Gerekli olan girişimler yapıldı bakanlarımız, vekillerimiz, il başkanımız ve bizler tarafından" dedi.

KETE: 15 GÜNDEN BERİ KÖYDE ELEKTRİK YOK

Viranşehir'e bağlı Karatepe köyünde 15 gündür elektriğin olmadığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halaf Kete ise "Bizim köyümüzde 15 günden beri 250'lik trafo yanık durumda ve Dicle EDAŞ bunları değiştirmiyor. Dicle EDAŞ resmen milletle dans oynuyor. Trafoları yakıyor ki eski borçlarını tahsil edebilsin. Bizim köyümüzün borcu falan da yok. 350 kişilik köyde 8 tane abone köyde değil. Niye bu aboneler kapalı diye 15 gündür elektriğimizi kestiler. Gittim konuşmaya Murat diye bir müdür vardı. Bana 'AK Partili olduğun için sesin yüksek çıkıyor' dedi. Ne alakası var? Ben ne olursam olayım, ben bir insanım ve elektriğe de ihtiyacım var. Alacağın varsa hakkın var. Abone olmayan bir durumum varsa da hakkın var. 350 kişilik köyde eğer 8 kişi kapısını açmamışsa veya işe gitmişse ben ne yapabilirim? Şu anda da köy karanlıkta" şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: KESİNTİLERİ DOĞRU BULMUYORUZ

Enerji kesintileriyle ilgili tekrar konuşan Başkan Çiftçi, konunun seçilmişler huzurunda bir sorun oluşturduğunu söyledi. Çiftçi, "Bu konuyla ilgili kamuoyuna ve sizlere bir açıklamada bulunmak istiyorum. Şanlıurfa geniş bir coğrafya alanına sahip, toprak açısından verimli topraklara sahip, bölgede bulunan barajlar bölgeye önemli bir önem kazandırıyor. Bu değerlerin yanında, bunların tarıma yansıyabilmesi için sulama noktasında yer altı sularıyla gerek tarım anlamında gerek içme suları anlamında coğrafyanın koşulları bu yönde kullanılıyor. Bugüne kadar da Şanlıurfa'mızda yaşayan vatandaşlar olsun, kırsalda yaşayan vatandaşlarımız olsun enerji konusunda bedellerini ödemişlerdir. Yine ürün desteklerinde kesintiler yapılmıştır. Şunu huzurunuzda belirtmek istiyorum. Dicle EDAŞ'a da net bir mesaj vermek istiyorum. Bu konu sosyal olarak seçilmişlerin huzurunda bölgede bir sorun oluşturuyor. Bu konunun doğru bir şekilde takibe bağlanması, doğru şekilde çözüm önerilerinin bulunması, oradaki halkımızın ödemeyi dengeli ve düzenli, ekonomisi ve bütçesi sarsılmadan, bu konuda çalışmaların yapılması, sadece verilmiş olan enerji kesintisinin sanki hakkı elden alınıyormuş gibi bir tehdit unsuru olarak kullanılmasını Büyükşehir Belediye Meclisi ve Meclis Başkanı olarak doğru bulmadığımızı, bu konu hakkında yetkilileri göreve davet ettiğimizi net bir şekilde belirtmek isterim" diye konuştu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinden sadece Sibel Sütpak'ın katıldığı ilk birleşim toplantısında daha sonra gündem maddelerine geçildi. İlk üç maddeyi görüşen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi bugün 13.00'de yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Başkan Çiftçi, DEDAŞ'ı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement