Başkan Çolakbayrakdar'dan İşçilere Bayram Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çolakbayrakdar'dan İşçilere Bayram Müjdesi

Başkan Çolakbayrakdar\'dan İşçilere Bayram Müjdesi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyede istihdam edilen taşeron işçiler için Hizmet İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

17.06.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyede istihdam edilen taşeron işçiler için Hizmet İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. İşçiler ve yakınlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar sözleşmeyle işçilerin maaşlarında ve haklarında artış olduğunu belirtti.

Kocasinan Belediyesinde çalışan taşeron işçiler ve yakınlarına yönelik iftar programı belediye hizmet binası önündeki Mimarsinan Parkında gerçekleştirildi. Programa işçi ve işçi yakınlarının yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

İftar programında müjde veren Başkan Çolakbayrakdar, Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek Kayseri'de yeni yasa düzenlemesinin ardından toplu iş sözleşmesini imzalayan ilk belediye olduklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, "Daha bayram gelmeden işçilerimize erken bayramı yaşatmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz, işçilerimizin durumlarını iyileştirme noktasında önemli sayılabilecek adımlar arttı. Artık kamuda çalışan taşeron işçiler, 6552 sayılı yasa sayesinde toplu sözleşme yapabilme ve ücret farklarını alabilme haklarına kavuşmuş oldular. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle bende hemen arkadaşlarımıza talimat verdim.Kayseri'de ilk toplu iş sözleşmesini imzalayan belediye biz olduk. Daha bayram gelmeden işçilerimize erkenden bayramı yaşatmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İşçi kardeşlerimizin bu sözleşmeden doğan ücretleri bu hafta sonu yatıracağız. Çok şükür kasamızda paramız var. Çalışanlarımızın haklarını zamanında ve bir tamam vermeye büyük önem veriyoruz. Bizler işçilerimizin haklarını 'Alın terlerini kurumadan verin' diyen Peygamberin ümmeti olarak bu anlayışı hayatımıza rehber edindik. Hiçbir hizmetimiz aksamadan devam ederken ilçemizi geliştirecek, değiştirecek ve dönüştürecek bütün projeleri de yapmaya devam ediyoruz. "

Kayseri'ye yeni projeler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi'nin ekonomik anlamda, hizmeti götürme noktasında ve devasa projeler üretip, hayata geçirme noktasında da çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşıdığını kesin bir dille ifade etmek isterim.Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın halkımız vatandaşlarımız bize inanıyor ve güveniyor, her daim dualarıyla destekliyor. Biz de onlara layık olabilmek için gece gündüz demeden koşacağız- koşturacağız. Kocasinan'ımızı daha modern daha yaşanabilir haline getirmek için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız." ifadesini kullandı.

Temizlik işlerinde ve diğer birimlerde çalışan 800'e yakın işçiye peş peşe müjdeli haberler veren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,"İlk etapta, 350 işçimiz için sözleşme yaptığımız günden itibaren hak ettikleri sosyal yardımları ödeyeceğiz. Ayrıca çocuk yardımı, yakacak yardımı ve şoför olan kardeşlerimizin içinde sorumluluk yardımı yapılacaktır. Bir yıllık işçi ücretlerinin yanı sıra sosyal yardımlarımızda olacaktır. Ramazan ve Kurban Bayramlarında da bayram harçlığı ve evlenme yardımı yine Kocasinan Belediyesi tarafından sizlere verilecektir. " şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi hep ilkleri yaptığını ve taşeron işçilere kadro hakkı tanındığı anda yine ilki yapacaklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Hükümetimiz tarafından taşeron işçilere kadro hakkı verildiği zaman yine biz belediye olarak bugün ilk yaptığımız gibi o günde o işiAllah nasip ederse ilk biz yapan olacağız. Şimdiden gerekli çalışmaları üretiyoruz. " dedi.

Başkan Çolakbayrakdar'ın konuşmasını sık sık kesen işçiler, "İşçi seninle gurur duyuyor, Kocasinan seninle gurur duyuyor." sloganları attı.

Sözlerinin devamında Kocasinan Belediyesinin büyük bir aile olduğunun altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Bizim işimiz milletten aldığımız emaneti en iyi şekilde kullanmaktır. Belediyemizin en üst biriminden en alt birimine kadar hepimiz bir tek vücuduz. İşçilerimizin haklarını korumak, refah seviyelerini yükselterek daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına imzaladığımız toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar'ın konuşmasının ardından Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir de kısa bir konuşma yaparak sendika çalışmalarından bahsetti ve Kayseri'de bir ilki gerçekleştirerek toplu iş sözleşmesi imzalayan Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ise, toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ortalama 150-300 TL arasında maaşlarına yansıyacağını belirterek, "Toplu iş sözleşmesiyle birlikte üyelerimiz çocuk ve yakacak yardımı, bayram harçlığı ve yılda iki kez 10 günlük tutarında ikramiye alacaklardır. Yıllık izinlere ilave 2 gün artırılmıştır. Toplu iş sözleşmesi konusunda her konuda yardımcı olduğu için Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür ediyorum. " dedi.

Sendika genel Başkan Yardımcısı Özdemir ve Başkanı Çelik kürsüye gelerek, Başkan Çolakbayrakdar'a işçiler konusunda göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı bereketi simgeleyen ibrik ve çiçek takdim etti.

Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, sahada çalışan park bahçeler, temizlik, güvenlik, ulaşım ve Arça temizlik personeliyle iftar açtı. İftar öncesinde masaları tek tek gezerek davetlilere 'Hoşgeldiniz' diyen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, iftar sonrası yaptığı konuşmada da çalışanlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Program, Başkan Çolakbayrakdar'ın iftara katılan saha çalışanları ve aileleriyle birlikte fotoğraf çekilmesiyle noktalandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çolakbayrakdar'dan İşçilere Bayram Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement