Başkan Culha, Dere Islahı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Culha, Dere Islahı Çalışmalarını İnceledi

Başkan Culha, Dere Islahı Çalışmalarını İnceledi

Hatay’ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, Devlet Su İşleri (DSİ) uhdesinde gerçekleşen ve ilçeyi su taşkınlardan koruyacak olan dere ıslah çalışmalarını inceledi.

05.09.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, Devlet Su İşleri (DSİ) uhdesinde gerçekleşen ve ilçeyi su taşkınlardan koruyacak olan dere ıslah çalışmalarını inceledi.

DSİ uhdesinde gerçekleşen ve Arsuz'u taşkınlardan koruyacak olan çalışmaların büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Culha, geçen yıl dört ayda üç sel felaketinin yaşandığını anımsatarak, hava şartlarını göz önünde bulundurarak çalışmaların biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Dere yataklarını temiz ve düzenli bir hale dönüştüren çalışmalarla dereleri tamamen kontrol altına almaya çalıştıklarını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,"İlçemiz için büyük önem arzeden dere ıslah çalışmaları hem DSİ, hem de belediyemiz tarafından tüm hızıyla devam ediyor. DSİ uhdesindeki Karahüseyinli Karaçalı Deresi'ndeki ıslah çalışmaları sona doğru ilerliyor. Bu deremizde alt zemin düzenlemeleri ve yan tahkimat duvarları tamamlanma aşamasına geldi. Karaçalı deremizin tamamlanmasının ardından çalışmalar Gökmeydan Deresi'nde başlayacak. Daha sonra da yer teslimi yapılan, proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve geçtiğimiz yıl yaşadığımız sel felaketlerinde hem ciddi zarar gören, hem de halkımıza ciddi sıkıntı yaşatan Hacıahmetli - Gözcüler - Höyük - Arpagedik ve Avcılarsuyu Dereleri ile bunların birleşerek tek yatak haline dönüştüğü Arsuz Deresi'ne başlanacak. Temennimiz; Arsuz'u taşkınlardan koruyacak olan bu çalışmaların biran önce tamamlanmasıdır" dedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Culha, Dere Islahı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement