Başkan da 'Eğitim' Dedi - Son Dakika
Yerel

Başkan da 'Eğitim' Dedi

Başkan da \'Eğitim\' Dedi

Gaziantep Kunduracılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Emin İnce, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabıcılık Tasarım ve Üretim Programı’na kaydını yaptırdı.

09.09.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kunduracılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Emin İnce, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabıcılık Tasarım ve Üretim Programı'na kaydını yaptırdı.

3 dönemden buyana Gaziantep Kunduracılar Odası Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İnce, bu yıl sınava girerek Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı'nı tercih etti. ÖSYM tarafından söz konusu okula yerleştirilen ve aynı okulda üç yıldan buyana ayakkabı üretim, tasarım teknik ve montaj dersi de veren Mehmet Emin İnce, kayıt öncesi GAÜN Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı'yı ziyaret etti. GAÜN Öğrencisi olmaktan mutlu olduğunu belirten ve 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesinin ardından ayakkabıcılık sektöründe eleman sıkıntısı baş gösterdiğini belirten Mehmet Emin İnce, "Sorunun çözümünün tek yolu da eğitim. Oda olarak yaptığımız girişimler sonucu ilk olarak Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne 3 yıl önce ayakkabıcılık bölümü açıldı. Bu yıl ilk mezunlarını verecek. Rektörümüz Yavuz Hoca'ya, ayakkabıcılık eğitimi verilen bir bölüm açılması yolundaki talebimizi ilettik. O da talebimizi uygun görüp Ayakkabıcılık Tasarım ve Üretim Programı'nın açılması sağladı" diye konuştu.

Eğitimden sorumlu olduğu Gaziantep Kunduracılar Odası'nın bin 100 üyesinin bulunduğunu kaydeden M. Emin İnce, oda olarak GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Ayakkabıcılık Tasarım ve Üretim Programı'na her türlü desteği verdiklerini de ifade ederek şöyle dedi:

"Kaliteli ustalarımız, okulda öğrencilerimize son derece güzel bir eğitim veriyorlar. Öğrencilerimiz, öğlenden sonraları, hafta sonları imalatçı firmalarda işi öğreniyorlar. Bu yıl 16 derslikli Ayakkabıcılık Anadolu Meslek Lisesi'nin temelini atacağız. Çünkü ayakkabıcılık çok önemli ve vazgeçilmez bir sektör. Biz, oda olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bu önemi göstermek için ben de ayakkabıcılığın eğitimini almak üzere üniversite öğrencisi oldum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan da 'Eğitim' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement