Başkan'dan Davet Var - Son Dakika
Güncel

Başkan'dan Davet Var

Başkan\'dan Davet Var

İzmir, 19 ülkeden alıcı ve tedarikçilerin Akdeniz'de düzenlenecek fuar ve kongreler için bir araya geldiği "The Market Workshop" etkinliğine evsahipliği yaptı.

20.02.2015 08:51  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gala gecesinde konuşan İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, "1.5 milyar nüfusun çok kolay ulaşabileceği bir noktadayız. Sizleri fuarlarınızı, kongrelerinizi, seminerlerinizi İzmir'de yapmaya davet ediyorum" dedi.

Akdeniz çanağındaki fuar, kongre ve toplantı gibi etkinlikler konusunda uzmanlaşmış acentalar, turizm ofisleri ve otellerle bu bölgede iş potansiyeli olan alıcıları bir araya getiren "The Market Workshop" etkinliği, İtalya ve Malta'dan sonra ilk defa İzmir'de düzenlendi. 2015 yılında düzenlenmesi planlanan kongre ve toplantı organizasyonları için ikili görüşmelerin yapıldığı organizasyona Avusturya, Avrupa, Brezilya, Amerika, Hindistan, Çin ve Kolombiya başta olmak üzere toplam 19 ülkeden 70 alıcı ile 30 tedarikçi katıldı.

Proje Koordinatörü Giancarlo Leporatti önderliğinde, İZFAŞ, Swissôtel Büyük Efes, Venüs Turizm ve Türk Havayolları'nın sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin gala gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. İzmir'in 1,5 milyar nüfusun çok kolay ulaşabileceği bir noktada bulunduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Kentimizi turizmi çeşitlendirerek bir çekim merkezi ve Akdeniz'in önemli kültür merkezlerinden bir tanesi haline getirmek istiyoruz. Doğal güzelliklerimizin yanında kültür, termal, inanç ve ekoturizmde de gelişmeyi, İzmir'i fuarlar, kongreler ve festivaller kenti yapmayı hedefliyoruz. 80 yılı aşkın fuarcılık geleneğimiz var. Türkiye'nin en nitelikli ve en büyük fuarını Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla 25 Mart tarihinde Mermer Fuarı ile açacağız. Sizleri fuarlarınızı, kongrelerinizi, seminerlerinizi İzmir'de yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Organizasyonun gerçekleşmesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere destek veren herkese teşekkür eden Proje Koordinatörü Giancarlo Leporatti ise, "Türkiye misafirperverliğiyle çok ünlü ama İzmir'e gelince bunu çok daha iyi gördük. İzmir'in çok güzel bir coğrafyası, köklü tarihi ve yüksek potansiyeli var" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan'dan Davet Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement